vrijdag 31 maart 2017

Onderweg naar de Marquesas Dag 17

Ruim twee weken geleden zijn we samen met de Jonas (Hanny&Jacob) en de Pandora (Peter&Franzi) vertrokken vanaf Contadora. Het was de bedoeling om noord van de Galapagos eilanden te blijven alvorens we naar de evenaar zouden afzakken. Na een paar dagen varen besloten zowel de Pandora als de Jonas, op basis van het toen bekende weerbericht, om toch eerder naar het zuiden af te zakken. De route die zij kozen, zorgde ervoor dat ze aan de oostkant van de Galapagos bleven voordat de evenaar in zicht kwam. Ze hadden ons niet ingelicht over hun plannen en pas 12 uur later kregen wij te horen dat ze overstag waren gegaan. Voor ons was het toen geen optie meer om ook overstag te gaan, als we dat al gewild zouden hebben. Wij zijn de noordelijk gekozen route blijven volgen en zijn aan de westkant van de Galapagos, de evenaar overgestoken. Inmiddels liggen de Pandora en de Jonas ruim 500 mijl achter ons. De door hen gekozen route werd uiteindelijk gedomineerd door windstiltes en door regen.

De Jonas en de Acapella, worden sinds een week op het gebied van meteorologie, ondersteund door een aantal studenten van de zeevaartschool in Vlissingen.
Doordat de zoon van Jacob op de zeevaartschool les geeft, kwamen ze op het idee om voor extra studiepunten en op projectbasis een aantal schepen te gaan begeleiden.
Wij krijgen van 'onze' studenten, Sebastiaan en Stanley, twee keer in de week een uitgebreid weer overzicht voor het gebied waar wij varen. Wij op onze beurt sturen de jongens feedback over de actuele situatie en de bijbehorende discrepantie.
Samen met het dagelijkse weerbericht, dat we van onze vaste weerman Gerard krijgen en de gribfiles die we zelf binnen halen, hebben we zo natuurlijk een prachtig overzicht van wat het weer hier in de buurt doet.

Op 31/0317 om 19.00 UTC is onze positie: 10*18'21"S bij 110*27'26"W

Nog ongeveer 1600 mijl te gaan.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten