donderdag 9 maart 2017

Ondertussen in Panama CityEr komen steeds meer bekende boten door het kanaal. De Zensation is net gearriveerd, de Yemaja en de Bella Ciao zijn onderweg en wij hebben afgelopen weekend als linehandlers mogen helpen op de Jonas.
Het was voor ons inmiddels de vierde keer dat we het kanaal door zijn gegaan. Eén keer op een cruiseboot, de 2e keer als linehandlers op de SheSan, de 3e keer met ons eigen schip en nu dan dus, voor de 4e keer, met Hanny en Jacob op de Jonas.

We zijn er nu echt doorheen, er is geen weg meer terug.

Ons vertrek, in de richting van de Galapagos staat gepland op 10 maart. Van Panama City naar de Galapagos is het ongeveer 1000nm varen, het daaropvolgende traject naar de Marquesas ongeveer 3000nm. Een week tot 10 dagen en het volgende stuk 4 á 5 weken, met alleen maar water om je heen.

Aangezien we dus een behoorlijke tijd op zee moeten doorbrengen, hebben we enorme hoeveelheden eten en drinken aan boord gesleept van de Acapella.
36 rollen toiletpapier, 60 flessen wijn, 5 kilo rijst, 10 pakken macaroni, 100 sinaasappels, een kam bananen en ga zo nog maar even door........
                                       We hebben voor ongeveer 3 maanden voorraden aan boord.

De afgelopen weken waren ondanks alle hectiek, gezellig druk. 
Een nachtje hebben we ons zelf verwend door in het KLM crew hotel te gaan slapen, waar we collega Ruben Feenstra, die allerlei lekkere dingen voor ons had meegebracht, hebben ontmoet. 

We hebben 'heren' bezoek gehad, Roy, Mark en Michel. 

Meestal heb ik mijn dinghy vol geladen met mooie.... maar deze keer ......... :-))

                                                 Michel Holtkamp, Roy van Weely en Mark de Hoogh 
Het was een super gezellige middag

                          Mark heeft een professionele drone waar mee hij films maakt. "Toys for boys".
                                                    Zo ook een filmpje vanaf de Acapella. 


Later in de week hebben we nog een bezoek gebracht, aan het Museum van de Biodiversiteit wat zeker de moeite waard was. Hier wordt de ontstaansgeschiedenis van Panama uitgelegd en welke gevolgen dit heeft gehad voor de rest van de wereld. Erg interessant.

1 opmerking:

  1. Ha ha, die kikkers waren geweldig hè! Piepklein, maar wel giftig.
    Ik wens jullie een mooie reis door de Pacific met minder problemen dan wij! Vergeet niet een nachtje of zo te ankeren bij Islas Perlas, dat is ook heel mooi in een rustige baai! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen