donderdag 30 maart 2017

Onderweg naar de Marquesas Dag 15

Vandaag een perfecte zeildag. Alle ellende van gisteren is weer vergeten. De voorspelde regen is weg gebleven, de wind, de stroming en de golven komen uit de goede hoek. Er is wel bewolking maar af en toe breekt het zonnetje door, gewoon een lekker dagje.
Vanmiddag om 17.00LT (00.00UTC) waren we halverwege onze tocht naar de Marquesas. Doordat we stroom mee hebben , krijgen we natuurlijk een paar mijl cadeau. We hebben 1892 nm afgelegd en volgens de plotter hebben we nog 1892nm te gaan voor ons laatste waypoint. Hoe leuk is dat. Nu kunnen we echt gaan aftellen. Dit heugelijke feit hebben we natuurlijk gevierd met een drankje.

Van ons goede voornemen, op 1 januari van dit jaar, om alcohol vrij de Pacific in te gaan komt helemaal niets terecht. (Slappe hap;-/) Maar ja, mijn goede vriend Marco zegt dat goede voornemens er zijn om weer van af te wijken. Tja, hij zal wel gelijk hebben. ;-?

In ieder geval, de moed zit er weer in, we gaan ervoor.

Op 30/03/17 om 00.00 UTC is onze positie: 10*S bij 106*W

Net op het moment dat ik dit geschereven heb, hoor ik Ellen van uit de kuip, "Dolfijnen", roepen. Om de boot zwemt een hele school van wel 30 tot 40 dolfijnen. Ze buitelen en dartelen om de boot. Wat gaaf is dit. Deze dag kan niet meer stuk.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten