donderdag 23 maart 2017

Onderweg naar de Marquesas Dag 8

Gisteravond om 23.23LT is Neptunus aan boord gekomen. Ellen lag te slapen maar 'Nep' en ik hebben een goed gesprek gehad, samen een glas rum gedeeld om vervolgens over de evenaar te gaan.
Helaas heeft de God van de zee de wind niet in zijn portefeuille, want 2 uur voor dat we de evenaar zouden over steken stopte de wind ermee en hebben we noodgedwongen, op de motor de oversteek gemaakt. Sindsdien loopt de motor al bijna 24 uur.

Goed, we zijn op het zuidelijk halfrond en volgens de verwachtingen zou ergens rond 5 graden zuid weer wind moeten zitten. Vanaf waar we nu zitten is dat nog zo'n 200 mijl te gaan. Dit betekent, nog ongeveer 1,5 dag varen. We hebben voor vier dagen peut aan boord, dus dat moet kunnen en dan hebben we ook nog voldoende speling.
Nep vond het zo gezellig aan boord, dat hij beloofde de volgende middag nog een keer terug te komen. Het leek hem ook wel leuk om even met Ellen kennis te maken. De foto's van dit bezoek kunnen we pas plaatsen wanneer we weer internet hebben. Dus pas over een week of drie ;-))

Inmiddels hebben we ruim 900 mijl achter de rug. Nog 3100 te gaan ;-/

Op 22/03/17 om 17.00 UTC is onze positie: 01*00'00"S bij 92*48"871'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten