vrijdag 17 maart 2017

Onderweg naar de Marquesas. Dag 2

Het is stil om ons heen. Geen schepen op de AIS (Automatic identification System, geen schepen op de radio, alleen maar water. We weten dat er andere boten in de buurt zijn, maar we zien ze niet. Iedere avond hebben we met de SSB (Single Side Band/Korte golf)een radio net. Tijdens het netje geef je je positie door en omstandigheden aan boord. Natuurlijk ontvang je dit ook van anderen en heb je een beetje een idee, hoe het gaat en waar iedereen is. Inmiddels zijn er zo'n 10 boten onderweg met wie we contact hebben. Het radio net noemen we: "The Pacific Puddle Jump net".

Het gaat goed aan boord van de Acapella. In 48 uur tijd hebben we 250nm afgelegd, wat een super afstand is. Er komt 20 knopen wind uit het Noord-Oosten en wij gaan met een snelheid van 7,5 knoop naar het Zuid-Westen.
Langzaam maar zeker beginnen we een beetje onze draai te vinden en komen in een ritme van eten, slapen, wacht lopen, onderhoud/huishoudelijke zaken enz. Het blijft altijd lastig om op een behoorlijk wiebelende boot je goed te ontspannen. Ook het besef dat we zeker wel drie weken zo door moeten dringt goed tot ons door.

Op 16/03/17 om 17.00 UTC is onze positie: 4*57"728'N bij 81*49'384'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten