zondag 19 maart 2017

Onderweg naar de Marquesas Dag 4

Gisteravond was het echt een beestenboel aan boord van de Acapella. Hadden we eerst de kanarie en de vlinder, probeerden zo net tegen de schemer, drie behoorlijk grote vogels, soort Aalscholver, alle drie tegelijkertijd een plekje te veroveren op de tweede zaling van onze mast.Een van de beesten was het gelukt om op de zaling te landen, maar hij had de grootste moeite om te blijven zitten. De zee was behoorlijk onrustig en de mast zwiepte alle kanten uit.De andere twee vogels probeerden keer op keer naast hun maatje te landen maar dit mislukte steeds. Of ze kwamen te snel aan vliegen en schoten er voorbij, of ze waren te langzaam en haalden het net niet. In de tussentijd waren ze naar elkaar aan het krijsen op een manier dat horen en zien je verging. Toen nummer een er na een behoorlijke zwieper van de mast van de zaling schoot gaven ze het maar op. Na nog een paar cirkels om de boot gevlogen te hebben verdwenen ze in de verte.

Vandaag hebben we de Parasailor weer op gezet. Het heeft even wat tijd in beslag genomen voordat we alles weer goed op orde hadden maar uiteindelijk stond zij.
We hebben de "Vlieger", zeker vier jaar niet meer gebruikt, nadat we er tijdens onze Atlantische oversteek in 2012 bijna mee zijn plat geslagen. Vandaag waren we allebei zover om haar weer op te zetten. De omstandigheden waren er perfect voor en nu staat ze fier, schuin voor de boot te dansen.

Inmiddels hebben we 449nm afgelegd. Nog 3551 te gaan.

Op 18/03/2017 om 12.00 UTC was onze positie: 3*43"071'N bij 085*46"765'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten