zaterdag 1 maart 2014

Bijzondere ontmoetingen op St.Eustatius

In Nederland wordt het eiland St.Eustatius genoemd, maar hier in de volksmond is het, "Statia".
De avond voor ons vertrek naar Statia kwamen we Maarten en Thea van de Nostress tegen. We hebben hen voor het eerst ontmoet tijdens hun vertrekfeestje in Enkhuizen in 2012 en de laatste keer dat we elkaar zagen was in Suriname, vorig jaar.

Na Saba stond Statia voor ons op het programma, de afstand tussen beide eilanden is ongeveer 20 nm.
De tocht er naar toe was pittig, veel wind en een rare zee.
Hier Ellen in opperste concentratie, om het niet te verleren sturen we af en toe op de hand.
In tegenstelling tot Saba is Statia vrij vlak en daar waar Saba een vrij eentonige bouw heeft, is Statia weer vrij uitbundig in haar bebouwing. Ook vindt je op Statia heel veel historische gebouwen, ruïnes en oude stenen.
Vorige week hebben we het nog over hem gehad en kijk nu wie we hier tegen komen.
 
Mijn nicht Tineke, moest voor haar werk op Statia zijn en wij hadden min of meer afgesproken elkaar daar te ontmoeten. Dat is gelukt, zij was overdag aan het werk, maar we hebben twee avonden heel gezellig met elkaar gegeten.
Tineke en haar collega's Monica en Rose Mary doen een project voor het ministerie van onderwijs.

Op Statia wonen Gerard en Hetty, de ouders van Ingrid, een medezeilster die met de Blabber onderweg is. Ingrid vertelde ons dat haar ouders trouwe lezers zijn van ons blog. Toen we dat hoorden hebben we gelijk besloten om Hetty en Gerard met een bezoek te vereren. Hun reactie was overweldigend, we werden direct op sleeptouw genomen en zij hebben ons het hele eiland laten zien.
Tenslotte eindigden we in het hotel waar Tineke ook logeerde en hebben heerlijk met het hele stel geborreld.

Het was een TOP dag, kan niets anders zeggen.

Nu wil het toeval, dat we Ingrid en Ben ook voor het eerst ontmoet hebben in Enkhuizen, tijdens het vertrekfeestje van de Nostress. Wat deze ontmoetingen extra bijzonder maakt is dat Hetty en Gerard ook in Enkhuizen hebben gewoond, voordat ze naar Statia vertrokken. Is dit bijzonder, is dit toeval of is de wereld toch echt rond ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten