vrijdag 28 maart 2014

Je zou er bijna aan kunnen wennen


Alles werkt, de watermaker, de energievoorziening, zelfs de koelkast doet het optimaal. Je zou er zomaar aan kunnen wennen. Wellicht heeft het ook met de omgeving te maken. Reggaemuziek en weeddampen gaan hier hand in hand.
Dominica is gelukkig niet onbekend voor ons en daarom hoeven we ook niets. Vorig jaar hebben we bijna alle highlights van dit eiland gedaan, hetgeen betekent dat we het nu rustig aan kunnen doen.
Het is wel grappig om te merken dat het toeristische karakter van onze reis meer en meer naar de achtergrond verdwijnt naarmate je vaker op een bepaalde plaats komt. Het begint steeds meer een manier van leven te worden. Kleine klusjes, die gedaan moesten worden, zijn gedaan en het nodige onderhoud, gebeurt bijna vanzelf.

Als boatboy moet je ergens beginnen.
De meeste boatboys, of eigenlijk mannen, krijgen het uiteindelijk toch voor elkaar om met grote zelfgebouwde sloepen met een 40pk motor erachter hun zaken te regelen.
De boatboy's hier, kun je voor alles inschakelen. Ze doen -althans hun moeders c.q. vrouwen- de was voor je, verkopen fruit, nemen afval mee, wil je een toertje maken dan kan dat ook. Op het strand organiseren ze twee keer in de week een BBQ voor de zeilers, op woensdag en op zondag. Wij zijn alleen op zondag geweest, ondanks het feit dat het eten lekker was, de sfeer gezellig en de gratis rumpunch rijkelijk geschonken werd.

Door een paar vissertjes werd ons een prachtige tonijn aangeboden.
Het schoonmaken had wel wat voeten in de aarde. Een vis fileer cursus en een paar goede messen zou wel gemakkelijk zijn geweest.
                              Ondanks alles smaakte de filets voortreffelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten