woensdag 12 maart 2014

Guadeloupe

Inmiddels liggen we al meer dan een week op Guadeloupe, in een prachtige baai bij het dorpje Deshaies. Dit ligt aan het meest noord westelijkste puntje van het eiland. We zijn eigenlijk een beetje in afwachting van wat er nu met de watermaker gaat gebeuren.

Het nieuwe onderdeel is besteld maar we weten nog niet hoelang het gaat duren voordat het hier is. 
In de tussentijd maken we maar van de nood een deugd en genieten we van dit mooie plekje.
Het anker ligt perfect ingegraven tussen het zeegras. Het heeft even geduurd -we hebben vijf keer moeten ankeren- voor dat het zover was. Nu liggen we als een huis.

Het dorpje Deshaies is lieflijk, er zijn wat restaurantjes, wat kroegjes, een bakkertje en twee supermarktjes. Alles is er en we hebben ook nog gratis internet op de boot.

Je kunt hier heerlijk zwemmen, het water is helder en schoon. Snorkelen valt een beetje tegen maar daar staat tegenover dat hier wel schildpadden rondzwemmen.
We hebben een prachtige wandeling gemaakt langs, door en over de rivier. In 2 a 3 uur tijd kun je de rivier beklimmen. De hele bedding ligt bezaait met grote keien waar je overheen kunt klimmen. Tussen die keien lopen watervallen in allerlei soorten en maten en kom je poelen met water tegen. Op sommige plekken waan je je helemaal alleen op deze wereld en sta je heel erg dicht bij de natuur. De totale afstand die je aflegt is ongeveer vier kilometer en je stijgt zo'n 200 meter. Terug kun je langs een pad.
We waren echt op expeditie. Rugzak, water en broodjes mee. Halverwege de tocht verloor Ellen de zool van één van haar nieuwe schoenen, dat maakte het lopen niet gemakkelijker. Een kwartier later verloor ze haar tweede zool.
Toen werd het wel een hachelijke en glibberige onderneming. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Op zee ben je kwetsbaar met z'n tweeën maar zo midden in het bos is het niet veel anders.
Op zondag hebben ze hier zeil wedstrijden van de lokale vereniging. Het is een eenheidsklasse met allemaal prachtige houten scheepjes. De mast en giek zijn gewoon van bamboe stokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten