woensdag 1 augustus 2012

Bedevaart


Volgens mijn goede  vriend Marco is het voor ons de hoogste tijd, om eens wat minder met al die lichamelijke genoegens bezig te zijn, zoals bloot op de boot te paraderen en ons iets meer op het geestelijk  welzijn te concentreren.

We hebben zijn raad maar ter harte genomen en zijn, te voet, op de fiets en met de trein op bedevaart gegaan naar Santiago de Compostella.
In de Kathedraal, hebben we een dienst meegemaakt die op dat moment net gaande was. De kerk , een enorm gebouw,  zat helemaal vol. Overal lagen rugzakken opgestapeld,  van de "echte" bedevaartgangers.

Heel grappig  om te zien waren de tientallen biechthokjes die allemaal drukbezocht werden. Wij hadden geen behoefte om van deze service gebruik te maken, want op de boot kun je toch niet zoveel kattenkwaad uithalen.
Aan het einde van de dienst, nadat ons 'geestelijk welzijn gelaafd' was,  zijn we heerlijk op een terras gaan zitten om ons weer  te  verlustigen aan lichamelijke genoegens zoals het drinken van wijn ;-))
Hier in La Coruna is het echt een Nederlandse enclave. Tientallen vertrekkers liggen hier. Een groot deel daarvan hebben we op de vertrekkers dag al ontmoet.

Je kunt met recht zeggen, dat de vertrekkers, vertrokken zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten