maandag 27 augustus 2012

Bliksembezoek(en)

Een tijdje terug kondigden Marcel, de oudste broer van Ellen en zijn vrouw Corrie aan, dat zij een paar dagen naar Lissabon wilden komen. Natuurlijk ontzettend gezellig om oude herinneringen op te halen, want zij zijn 30 jaar geleden ook vaak in Lissabon geweest door het vliegen. Het sloot ook perfect aan bij ons plan om "even een weekendje" naar Nederland te gaan.
Wij lagen met de boot in Cascais, een kleine badplaats net even ten westen van Lissabon.
Marcel en Corrie, die overigens zoonlief Mark en zijn vriendinnetje Ashley ook meegenomen hadden, logeerden in een hotel precies tussen Cascais en Lissabon in. Op deze manier konden wij gewoon met het trammetje naar hen toe, om vervolgens gezamenlijk naar Lisboa door te reizen.


 
 
Nadat we twee hele gezellige dagen door de stad gezwalkt hebben, port geproefd en natuurlijk lekker gegeten zijn we op woensdag met z'n allen met de Acapella naar de haven in Lissabon gevaren.
Een perfect dagje op het water met een prachtig uitzicht op de oevers van de stad. Het is best wel bijzonder om onder de beroemde brug, over de Taag, door te varen. Bij aankomst in de Marina kreeg ik door de sterke stroming en een foutje van de havenmeester een aanvaring met een sluismuur met als gevolg een behoorlijke schade aan de stootlijst. Gelukkig was een Portugese timmerman gauw gevonden, hij zou het wel even repareren. Inmiddels zijn we vijf dagen verder en hij moet nog steeds komen. Zal wel Portugees zijn?!


 
Marcel en Corrie zijn donderdagmiddag weer terug gevlogen. Wij vrijdagochtend. Vertrek om 07.15 uur met de TAP. De KLM zat vol. Een auto gehuurd op Schiphol en gauw naar Enkhuizen om een aantal bestelde onderdelen op te halen. Door naar Pingjum, daar woont mijn moeder. Daar gezellig geborreld en gegeten in de plaatselijke kroeg. Het toeval wilde dat mijn zus Marianne en haar vriend Bert ook in Pingjum waren, dus dat kwam goed uit. Op deze manier sloegen we meerdere vliegen in één klap.

Voor het gemak hadden we twee nachten een kamer gereserveerd bij Van der Valk in Assen. Het was een prettige verrassing toen bleek dat we een suite hadden gekregen. (Je krijgt allemaal wat je toe komt, zeggen ze wel eens....)
Bij onze dochter, Anne, waren ze druk aan het klussen, dus  hebben we de armen maar uit de mouwen gestoken en samen met de andere Opa en Oma twee kinderkamers behangen.Zondag, na een heerlijk ontbijtbuffet, afgereisd naar Amstelveen om daar de rest van de familie met een bezoek te vereren. André, het jongste broertje van Ellen had zich enorm uitgesloofd. Hij had voor een heel weeshuis eten in huis gehaald. Het kon niet op. Dochter Ashley en nichtje Tessa kwamen ook nog gezellig even langs en voor dat je het weet is het dan weer tijd om naar de luchthaven te gaan.

Zondag avond om 23.00 uur weer terug in Lissabon, nog een kwartiertje met de taxi en we zaten weer op de boot.

Het was heerlijk iedereen weer te zien, alleen het blog moest even wachten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten