woensdag 15 augustus 2012

Storm in Porto

Bij aankomst in Porto hadden we besloten om in het kommetje van de haven van Leixos te ankeren. Daar zijn we nu tenslotte helemaal los op.

Na een onrustige nacht met veel regen en veel swell toch maar besloten om in de haven te gaan liggen.


We hadden geen zin om in de regen het rubberbootje te water te laten om vervolgens, nog steeds in de regen, naar het dorp te varen. Maar goed ook. We lagen net vast in de haven toen het begon te klappen van het water, tegelijkertijd trok de wind aan tot kracht 6. Daar kwamen we goed vanaf. Toen het weer enigszins droog werd hebben we besloten om toch maar naar de stad te gaan. Porto is, ook in de regen, een prachtige middeleeuwse stad. Het ligt aan de oevers van de rivier Douro, allemaal kleine straatjes, trappetjes, steegjes, noem maar op. In Porto zijn ook de bekende wijnhuizen, in dit geval de "Port-huizen". Overal kun je Port proeven als je dat wilt. Wij hebben ons in gehouden.
( Het kostte niet eens heel veel moeite)

De hele dag door heeft het eigenlijk geregend en we waren dan ook blij dat we in de haven lagen temeer ook, omdat 's avonds, het noodweer pas echt los barstte. Er waren windvoorspellingen tot windkracht 10. Dat hebben wij gelukkig niet mee gemaakt maar al met al was het best heftig.

Van het ene op het andere moment was het ergens, midden in de nacht, voorbij. Stilte. Rust. Eindelijk nog even een paar uurtjes, normaal slapen.

1 opmerking: