donderdag 9 augustus 2012

Ankeren

Ankeren is een sport op zich. Inmiddels hebben we het aardig onder de knie.
Wanneer je de juiste baaitjes op zoekt, heb je geen last van "swell" en slaap je heerlijk achter je anker.
Het grote voordeel van ankeren is, dat het niets kost en op deze manier worden we dus "slapend" rijk.

Het allerleukste vind ik dat we, wanneer we voor anker liggen,  met het rubberbootje naar de kant moeten om boodschappen te doen en dergelijke.
Van een vriendin hebben we tijdens onze Sail Away Party een waterdichte tas gekregen. Deze tas gebruiken we altijd wanneer we met de dinghy gaan varen. Ideaal voor camera's, iphone's, portemonnees etc.Ook borrelen bij de buren is een feest. Gelukkig heb je op het water, hier in Spanje in ieder geval, géén alcohol controle. In het donker, in en uit je rubberboot klimmen is al een hele kunst maar dan moet je ook nog in de baai je eigen schip zien te vinden, zeker wanneer je vergeten bent het ankerlicht aan te doen.


Borrelen bij de buren Jaques en Akkke van Lunen
aan boord van de Mathiba

De Spaanse douane is ook, terwijl we in de baai van Caraminal voor anker lagen, aan boord geweest. Deze mannen waren alleraardigst. Controle van de papieren en dat was het. Het charme offensief van Ellen heeft ook vast heel erg geholpen ;-))1 opmerking:

  1. Wat een heerlijk leven toch zo! Vind het geweldig leuk om alles steeds te lezen! En word meer en meer jaloers......!! In NL nu ook mooi weer, maar dat is maar tijdelijk :( Blijf genieten, van alles en vooral van elkaar! Groet, ook van Robbert, Marijke xx

    BeantwoordenVerwijderen