vrijdag 27 juli 2012

Update


Na een tijd verstoken te zijn geweest van normaal internet, kan er nu na de aanschaf van een prepaid internet simkaart van Vodafone, weer normaal  gecommuniceerd worden met de rest van de wereld.
Deze update is iets langer dan jullie gewend zijn maar ik zal proberen het beknopt te houden.
Vanaf Guernsey zijn we met heel veel wind en enorme golven vertrokken naar Camaret,  in Frankrijk. Alles bij elkaar was dat een dag (en een nacht) varen.  Hier hebben we 48 uur rust gehouden voordat we ons aan de oversteek naar Spanje zouden wagen.            
In  Camaret kregen we de douane aan boord.  Op het moment dat die lui de haven in voeren wist ik dat ze ons met een bezoek zouden vereren.  Als ik ergens allergisch voor  ben en als er iets is waar mijn haren rechtovereind van gaan staan, is het wel van mannen in uniform. Dit kan ik, helaas, dan ook niet onder stoelen of banken steken. Dom natuurlijk want je wint het nooit.  Ze halen je halve boot overhoop, willen alles van je weten  en gaan dan weer weg.                                                        
Inmiddels  ligt de Acapella in La Coruna (het noord west puntje van Spanje)
De overtocht hier naar toe was eigenlijk  iets waar we in eerste instantie best  tegenop zagen, maar de Golf van Biskaje bleek allervriendelijkst voor ons.


We zijn op zondagochtend 08.00 vertrokken en dinsdagmiddag rond 16.00 waren we hier.
De laatste nacht en deel van de dag hebben we heerlijk gezeild. Nadat we eerst heel lang op de motor  hebben gevaren kregen we eindelijk een beetje wind en kon het zeil uit. Wat een verademing is het wanneer die motor uit gaat en er stilte in de boot komt.
Het is wel heel bijzonder om drie dagen en twee nachten op zee te zitten. De dagen glijden een beetje in elkaar over.  Zo wordt  het weer licht, en zo sta je weer naar een zonsondergang te kijken. Natuurlijk is dit alvast een voorproefje van  wat nog komen gaat.
Het was prachtig weer onderweg en overdag konden we dan ook gewoon in onze blote kont aan dek zitten. Er moest wel goed met de zonnebrand gesmeerd worden. 's Nachts koelde het enorm af en zat je helemaal ingepakt, met al  je zeilkleding aan, op wacht.
De nachten op zee  zijn wel bijzonder, er zijn zoveel sterren  te zien als je geen last hebt van stadsverlichting, echt geweldig.
In Coruna, rommelen we een beetje, we proberen ons (vliegtuig) Spaans een beetje op te krikken, maken plannen hoe het vervolg van onze reis eruit moet zien. fietsen, klussen, gaan naar Ikea en werken het blog bij.

1 opmerking:

  1. Hoi Martin en Ellen ,

    Eindelijk ben ik weer een beetje bijgelezen !!
    Fantastisch !!Jullie avontuur is volop aan de gang !De stromingen en de woeste golven ,ik leef helemaal mee !
    Ik lees net dat jullie op saint mont michel zijn geweest .Wist je dat Vader daar ook was geweest .Ook ik was er al geweest ,Prachtig daar Leuk dan kijk je er weer anders op terug , ha ha !Ik ben blij dat jullie zijn waar jullie nu zijn Jullie gaan de goede kant op :D! Ik wil jullie heel veel groeten vanuit alphen doen En Ellen , gewoon zwemmen hoor Het is net als een koude douche enne euh ik zou er ook zeker in springen !! Niels

    BeantwoordenVerwijderen