woensdag 30 oktober 2019

Gearriveerd in Nieuw Zeeland

We zijn er!!! Na 8 dagen onderweg geweest te zijn en 1150 nm afgelegd te hebben zijn we op dinsdag 29 oktober om 10 uur LT goed aangekomen in Opua, Nieuw Zeeland.
De laatst 12 uur hebben we toch nog heerlijk kunnen zeilen, want er was plotseling weer wind, schuin van achter. Uiteindelijk hebben we 4,5 dag gezeild en 3,5 dag gemotord. Eigenlijk hebben we een supertocht gehad. We hebben inmiddels andere cruisers gesproken, ieder met zijn eigen verhaal over de tocht. Sommige 11 dagen onderweg, 5 meter hoge golven, veel water over- en in de boot, stuurautomaten die uitvielen, 2 dagen bijliggen vanwege harde wind en hoge golven en constante zeeziekte om er maar een paar te noemen.
Bij aankomst in de marina werden we opgewacht door Charles van de afdeling Biosecurity. De boot wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van ongewenste producten, papieren worden ingevuld en de video die we gemaakt hebben van de schoonmaak van het onderwaterschip, wordt met belangstelling bekeken. Je mag absoluut geen aangroei onder de boot hebben wanneer je uit het buitenland komt.
Nadat ook de dame van de immigratie dienst is geweest, kan de quarantainevlag naar beneden en de Nieuw Zeelandse gasten vlag omhoog. Na eerst getankt te hebben zijn we naar onze gereserveerde plek in de marina gegaan en na een aankomst drankje en ontbijtje zijn we heerlijk gaan slapen.
Het is hier precies twaalf uur later dan in Nederland. Overdag is de temperatuur rond de 18 graden.

We hebben 1150 nm afgelegd, 85 uur gemotord en 300 liter diesel verstookt. De gemiddelde snelheid lag rond de 6,5 knopen per uur en het verbruik van de motor ongeveer 3,5 liter/uur.

----------
Sent via SailMail, http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten