dinsdag 22 oktober 2019

Onderweg naar Nieuw Zeeland

Op maandagochtend rond half tien zijn we vertrokken uit Fiji om naar Nieuw Zeeland te gaan. We waren net een uur onderweg toen we erachter kwamen dat de accu die het electrische rolzeil bediend, het begeven had. We zijn weer omgekeerd naar de haven om een nieuwe accu te kopen. Gelukkig gebeurde dit op een moment dat we nog gemakkelijk terug konden varen. Met een uiteindelijke vertraging van drie uur zijn we weer vertrokken.
Wanneer het voorzeil niet electrisch in of uit te rollen is, moet ik met een slingertje naar de punt van het schip om daar het zeil handmatig in te rollen. Dit is niet alleen erg onconfortabel maar kan, met hoge golven ook gevaarlijk zijn. Handmatig inrollen gaat echt centimeter voor centimeter, is erg zwaar en duurt heel lang.

We zijn nu twee dagen onderweg en tot nu toe verloopt de trip voorspoedig. De eerste dag vlogen we met een gemiddelde snelheid van 8.5 knopen over het water. Helaas zijn we nu aan het motoren, omdat de wind helemaal weggevallen is. Als de verwachting klopt, komt de wind in de loop van de middag weer terug.

Onze positie op woensdag ochtend 23/10 (= dinsdag 22/10 in NL 23.30)
22gr en 48'Zuid bij 175gr en 35'Oost
Afgelegde afstand 325nm
Nog te gaan 744nm

All is well on board.

----------
Sent via SailMail, http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten