dinsdag 1 oktober 2019

Musket Cove RegattaIeder jaar in September wordt de Musket Cove Regatta georganiseerd. Dit jaar voor de 36e keer. Toevallig lagen wij aan een mooring bij MC en hadden al het plan opgevat om te verkassen. Racen met ons 'huis', dat gaan we niet doen. Totdat Geert van de Zensation ons vroeg of we crew wilden worden op zijn boot. Geert is een fanatieke racer en met zijn Jeanneau 45 heeft hij al behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept. Nou racen met een ervaren schipper, dat leek ons wel wat.


De eerste race was naar Beachcomber Island, ongeveer 10 mijl heen, een lunch daar en dan weer terug. Er stond geen zuchtje wind. Iedereen is er op de motor naar toe gevaren.
Twee dagen later, de Sandbank race. Tussen de zandbanken door, tegen de wind in naar de boei die 5 mijl verderop lag en weer tussen de banken door terug. Er stond die dag gemiddeld 25 knopen wind met uitschieters naar + 30. Het was spectaculair.


De laatste dag ging de race om Malolo Island, dit is een traject van om en nabij 15 mijl. De snelste boot die dit ooit gevaren heeft deed dat in 1.15 uur. Wij zijn 4 uur onderweg geweest en kwamen als 5e binnen. Helaas niet in de prijzen, maar wel een hele leuke ervaring.


Ieder jaar doen er gemiddeld 100 boten mee aan de regatta, variƫrend tussen zeer snelle 60 voet racers tot 27 voet klassieke scheepjes. Er is geen rating systeem, dus de grote jongens winnen altijd, maar de sfeer is super.
De hele week is fantastisch georganiseerd, er zijn Hobby Cat races, er worden hardloop wedstrijden georganiseerd, een aantal avonden is er gratis eten en drinken, er spelen bandjes, een DJ draait muziek, er is volop aandacht voor de jeugd, er worden workshops gegeven m.b.t weer voorspellingen op het traject naar Nieuw Zeeland, er is een rommelmarkt, kortom voor elk wat wils.

Onze start bewijzen voor de korte afstand...;-))

Zaterdagavond was er  een jamsession gepland. Hier zag Martin zijn kans waar. Eerst heeft hij als zanger met behulp van orkest banden een solo programma van een half uur gedaan om vervolgens met een aantal andere zeilers lekker te spelen. Ze hadden al een paar keer gerepeteerd en ook dit werd een hele leuke avond.


Zo'n weekje feesten en beesten gaat je niet in de koude kleren zitten, dus we hadden wel een paar dagen nodig om weer bij te komen.

In de tussentijd heeft Ellen zich gestort op het maken van een nieuwe hoes voor de dinghy. De oude, die ze zelf een paar jaar geleden in Bonaire heeft gemaakt, was al behoorlijk versleten en nodig aan vervanging toe.

De nieuwe hoes is zeer goed gelukt.


We pendelen een beetje op en neer tussen Musket Cove en Lautoka om boodschappen te doen. Verder gaan we nergens meer naar toe. We liggen hier heerlijk en bereiden ons langzaam voor op het vertrek naar Nieuw Zeeland, ergens in de loop van oktober.
1 opmerking:

  1. Die Jeanneau met verticale reving in die wind - wat een super ervaring!
    En die hoes - met zo’n mooi en goed getekend patroon kan dat niet anders dan prachtig worden!
    Heerlijk, een mooi stuk hand arbeid na heel veel sociaal plezier. Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen