maandag 28 oktober 2019

Onderweg naar Nieuw Zeeland. Dag 7

De laatste 24 uur zijn ingegaan. Helaas nog steeds geen wind, niet voldoende althans om lekker te kunnen zeilen, maar daardoor is het ook wel weer heel relaxed aan boord.(We waren toch diep in ons hart motorboters ;-)) De dieseltank raakt aardig leeg na 4.5 dag motoren, maar gelukkig met onze noodvoorraad van 25 liter, gaan we het zeker redden.
De laatste eetbare voorraad wordt verwerkt tot aardappelsalade en tomaten salsa, de eieren worden gebakken of gekookt en misschien van de laatse appels nog een appeltaartje.... We mogen niets 'vers' eetbaars meenemen naar Nieuw Zeeland, want ze zijn panisch voor inheemse, in dit geval uitheemse, insecten en ziektes. Dus geen zuivel, vlees, groente, fruit, houtsnijwerk, planten, of hitchhikers (in of onder de boot) staat in de invoerbepalingen te lezen.
Een aantal jaren geleden hebben geimporteerde fruitvliegjes voor heel veel schade aan de oogst gezorgd, dus vandaar.
De kilo's die we afgevallen waren, komen we deze laatste dag weer aan!
We zorgen ervoor dat de binnenkant van de boot er weer netjes en schoon uitziet, zodat het inklaren morgen snel kan verlopen.
Het idee om vandaag toch nog even een tonijntje te vangen hebben we maar laten varen, want het geeft weer een hoop gedoe. Gewoon maar een blikje tonijn, die hebben we nog genoeg.

We weten even niet meer welke tijd het waar is. In Nederland is de wintertijd in gegaan, Nieuw Zeeland heeft ook weer een andere tijd dan Fiji, maar of dat voor- of achteruit is, weten we niet.
Wat we wel weten is, dat onze jongste kleindochter ASHA vandaag 10 is geworden en dat vieren we natuurlijk uitgebreid met koffie en koekjes. Van harte lieverd.

Onze positie, maandag 28/10, 02.00 UTC
33 graden en 20 min Zuid bij 174 graden 01 min Oost.
Nog 110 nm te gaan.

----------
Sent via SailMail, http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten