zondag 27 oktober 2019

Onderweg naar NieuwZeeland. Dag 5 & 6

Het is de bedoeling dat we pal zuid varen van Fiji naar Nieuw Zeeland, maar met een constante zuidenwind is dat erg moeilijk. Vandaag, zaterdag, zijn we dus eerst 37nm naar het zuidoosten aan het zeilen en vervolgens 60nm naar het zuidwesten om uiteindelijk maar 70nm verderop te komen. Diep in ons hart zijn we nog steeds motorboters, gewoon rechtstreeks van A naar B, maar dat lukt helaas niet met een zeilboot.
Tijdens de zonsondergang hebben we nog een laatste zuchtje wind en een show van een groep dolfijnen, we zetten de motor aan en gaan recht op ons doel af. Nog maar 370nm te gaan.Het wordt een koude nacht met een prachtige sterrenhemel en we slapen heerlijk tijdens deze rimpelloze nachttocht.

Rond een uur of half zes komt het zonnetje al weer op en het wordt een prachtige dag. We genieten van een zondagochtend ontbijt met vers gebakken brood, een gekookt eitje en het laatste verse fruit.
Martin vult de dieseltank bij vanuit de 5 jerrycans die we extra aan boord hebben. Totaal weer 100 liter erbij in de tanks, waar we nu nog 48 uur op kunnen motoren. We hebben nog een reserve tank met 25 liter voor 'noodgevallen'.
We overleggen via de radio met onze buddy boot Loupan. Zij varen ongeveer 20nm voor ons, ook zonder wind, op de motor. Het is gezellig om even bij te kletsen en wat 'boot' problemen uit te wisselen en op te lossen.

We hopen op wat wind morgen, zodat we er dinsdag voor donker kunnen zijn.

----------
Sent via SailMail, http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten