donderdag 6 april 2017

Onderweg naar de Marquesas Dag 22

Vanochtend werden we ingehaald door een zeilboot. Ellen had ze gezien aan de horizon toen zij net op wacht zat. Doordat ik net sliep, en zij mij niet wakker wilde maken heeft ze gewacht met de boot op te roepen tot het moment, dat ik ook weer op dienst was.
Het bleek de Tin Tin te zijn met vier personen aan boord. We gaan snel zeiden ze. Dat gingen ze ook. Letterlijk en figuurlijk, ze stoven ons op een paar mijl afstand voorbij. Het bleek dat ze in oktober(!) van uit Engeland waren vertrokken en in twee jaar de wereld rond willen zeilen. Zij liever dan ik, want dan zit je wel heel erg veel op het water. Goed ieder z'n keus. Wij vertelden dat we al sinds 2012 aan het zwerven waren.
Ze zijn ook onderweg naar Hiva Oa, dus daar gaan we ze vast nog wel zien. Tenzij ze dan inmiddels alweer onderweg zijn naar hun volgende bestemming ;-)

Vandaag een zeer raar verschijnsel meegemaakt. Volgens de plotter gingen we achteruit i.p.v vooruit. We zagen op het scherm een hele dikke blauwe streep, wat duidde op 8 knopen stroom. In dit geval tegen. volgens de GPS hadden we een snelheid van 6.5 knopen maar door de tegenstroom gingen we dus 1.5 knoop achteruit. Dit resulteerde in een zijwaartse boot beweging op het scherm. Het heeft zeker wel een uur geduurd voordat we weer normaal onze weg konden vervolgen. We weten niet of dit een miswijzing van de GPS was of dat dit ook daadwerkelijk gebeurde. Helaas, met alleen maar water om je heen, heb je geen referentie kader.

OP 05/04/17 om 19.00 UTC is onze positie: 10*55'98"S bij 122*33'70"W

Nog ongeveer 950 mijl te gaan.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten