zaterdag 22 april 2017

De eerste indruk

Als we de baai van Hiva Oa binnenvaren krijgen we de eerste tropische regenbui over ons heen. De Acapella is gelijk helemaal schoon gespoeld, op de onderkant na. Iedere dag verzamelen de regenwolken zich tegen het ruige bergmassief en komt de regen met bakken naar beneden. Het eiland is ook ontzettend groen en overal zie je prachtige bloemen in bloei. Op dit eiland is helaas niet veel fruit te bespeuren.

Na een hele snelle en vriendelijke inklaar procedure, zijn we vrij om voor onbepaalde tijd te blijven. Dat is het voordeel van uit Europa komen. Amerikanen en Australiers bijvoorbeeld, mogen maar drie maanden blijven, tenzij ze een speciaal longstay visum aanvragen.
Doordat we na 30 dagen op zee door al onze verse voorraden heen waren, zijn we gelijk maar even naar het dorp gegaan. Als de vrachtboot geweest is verkopen ze van alles, zelfs prachtig lamsvlees vanuit Nieuw Zeeland. Groente is hier bijna niet te krijgen en wat er is, is ontzettend duur. Een appel kost 1 euro, een paprika 3 euro en een doosje eieren 5 euro. Een echte baquette daarentegen kost slechts een halve euro.

In de kleine baai waar we liggen staat behoorlijk wat swell en als blijkt dat er een groot vrachtschip komt, besluiten we naar een ander eiland, Tahuata, te gaan. Na twee uurtjes zeilen varen we een anzichtkaart binnen. Hanamoenoa Bay is beeldschoon, helder blauw water, een prachtig strand met kokospalmen en een bijzonder mooie onderwater wereld. Er wonen slechts twee mensen in een hutje, die de kokosnoten verzamelen en drogen. We maken hier gelijk het onderwaterschip schoon, het is onvoorstelbaar hoeveel aanslag erop zit, terwijl we alleen maar in beweging zijn geweest. Ook hier worden we na een dag weggejaagd door de enorme swell die door de draaiende wind binnenloopt. We komen hier zeker nog een keer terug.

Er wordt op de eilanden frans gesproken en de 'eilandtaal'. De mensen zijn ontzettend aardig en behulpzaam en hebben alle tijd om met je te praten. Veel dames dragen bloemenkransen in het haar en de meeste mannen hebben indrukwekkende tatoeages.
We kijken ernaar uit om de andere eilanden te gaan verkennen en meer over de cultuur te weten te komen.

Helaas hebben we nog steeds geen goed internet, dus de foto's komen waarschijnlijk pas volgende week.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten