maandag 1 juni 2015

Weer aan boord

Het laatste blog is al meer dan anderhalve maand geleden geplaatst. Op de een of andere manier is er in Nederland niets van terecht gekomen om iets te schrijven. Een keer ben ik begonnen met een concept maar heb het niet afgemaakt.

Koningsdag

We hebben heel veel tijd met en bij mijn moeder doorgebracht. Er moesten de nodige dingen in en om het huis gedaan worden en daar hebben we behoorlijk wat tijd in gestoken. Tussen de bedrijven door was er ruimte voor gezellige dingen. Bezoekjes aan familie en vrienden, winkelen, lekker uit eten, borrelen in de stamkroeg van mijn moeder, Koningsdag, de verjaardag van Ellen, zwemmen met de kleinkinderen enz.
Ellen's verjaardag, ze moest wel zelf de slingers ophangen
Bezoek aan Gerrit en Yola
Bezoek aan Anneke die nog moest studeren voor haar Flight Safety Examen. 
Dat hoeven wij gelukkig nooit meer te doen ;-))
Er moest wel geklust worden
Nieuwe vloerbedekking werd gelegd
Gelukkig was er nog wel tijd voor gekkigheid
Onze kleindochters, Bodhine en Asha
Kleinzoon Bardo

Ook had mijn moeder een familiedag georganiseerd. Alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren aanwezig. Als verrassing was ook de familie van Ellen uitgenodigd, dat maakte het dubbel gezellig.
Het hele spul bij elkaar
Moeder, dochter en schoondochter
Vier generaties
Het gezin
De Reijndorpjes,
Nichtje Tessa, Ellen, Marcel en Andre

Na een volle maand was het weer tijd om naar de boot te gaan. Het blijft altijd weer een feestje om bij de KLM in de Business Class te mogen zitten. Vanaf de luchthaven  Dulles bij Washington DC, was het nog ongeveer drie uur rijden om weer in Deltaville te komen. De Acapella lag er nog goed bij. De eerste vroege hurricane, Ana, die precies onderweg was naar dit gebied heeft gelukkig geen schade veroorzaakt.

 Helaas waren een aantal werkzaamheden, die uitgevoerd zouden worden door de jachtwerf tijdens ons verblijf in Nederland, niet verricht. Jammer, want hierdoor lopen we wel wat vertraging op. Wat wel héél erg goed gelukt is, met complimenten aan Bob en Sue Golembicki van Phase 2 Canvas, zijn de nieuwe bimini en sprayhood van de Acapella. De oude buiskap en zonnetent waren aan vervanging toe. Nu hebben we er één met een connector ertussen. De connector beschermt je extra tegen regen en wind.
Ellen blij met bimini,buiskap en connector en ook nog helemaal in kleur

Bob van www.phase2marinecanvas.com

Maandag gaat de boot voor een paar dagen op de kant om het onderwater schip te verven, De meeste klussen, die nog op ons lijstje stonden, hebben we de afgelopen week al gedaan. Alleen nog verven en poetsen, dan zijn we klaar en kunnen we weer verder.

Werden we zomaar uitgenodigd om te komen eten bij Anne en John Hutchings, die hier in de Cheasapeake Bay het dealerschap hebben van Beneteau, via hun bedrijf Annapolis Yacht Sales South.

2 opmerkingen:

  1. Leuk te zien dat jullie terug zijn en zo geode tijd in Nederland gehad hebben. De groeten vanuit Bequia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke/lieve en gezellige foto's van jullie tijd in Nederland . Volg nog steeds met veel plezier de wetenswaardigheden van de Acapella .en kijk met veel genoegen terug op onze Bonaire tijd .
    liefs Rob en Edith

    BeantwoordenVerwijderen