dinsdag 23 juni 2015

Washington DC

Van Deltaville naar Washington DC is het ongeveer 120 nm varen over de Potomac River. De rivier is op sommige plekken 9 nm breed, terwijl je op andere plekken precies in de goed betonde geul moet varen, want anders loop je vast.
Normaal draaien we onze hand niet om voor 120 mijl, maar nu hebben we er drie dagen over gedaan. Er zijn erg weinig anker plekken langs de rivier, de meeste plekken zijn te ondiep voor de Acapella. Eén nacht hebben we zelfs midden op de rivier geankerd en heerlijk geslapen. Dat kan gemakkelijk, want er is weinig verkeer op de Potomac.
Het Washington monument zie je bijna overal

Onderweg werden we een keer door de US Navy opgeroepen, met de mededeling dat het gebied waar we door voeren 'hot' was. Dit betekent dat er schietoefeningen gedaan worden. We kregen de opdracht om onze tocht volgens specifieke coördinaten te vervolgen. Dit hebben we maar zonder morren gedaan.
Aan de voorkant van het Witte Huis....
....en aan de achterkant

                      Sinds een dag of vijf, liggen we dus in de hoofdstad van de Verenigde Staten.
Wie kijkt naar wie

Enerzijds is Washington een kleine provincie stad, anderzijds is het overweldigend. We liggen midden in het dorp, in het Washington Channel, tegenover de Capital Yacht Club. De meeste attracties die deze stad te bieden heeft liggen hier 5 tot 10 minuten, op de fiets, vandaan. We kijken uit op het Washington Monument. Dit monument, de Egyptische pilaar, zie je bijna vanuit elke hoek boven de stad uitrijzen.
Uitzicht vanaf de boot

De meeste highlights hebben we inmiddels bekeken, juist omdat alles zo dicht op elkaar  ligt. De toegang tot alle musea is gratis, dus vrij laagdrempelig.
Martin Luther King Memorial
Het Capitool, nu in de steigers, want het moet weer representatief zijn bij de inauguratie van de volgende president op 20/01/17
De bibliotheek van het congres
Iedere, zichzelf respecterende, Amerikaanse stad heeft een "China Town" 
George Washington Memorial 
Washington Monument, in the reflecting pool
'Abe' Lincoln

In America, everything is big, in Washington even bigger. 
Een  broodje, ongeveer zo groot als 1.5 gesneden wit
2e wereld oorlog monument
Korean War memorial
War in Vietnam Memorial, 358000 namen...
Martin Luther King, 1963
Vaderdag 2015, lekker 'uit ontbijten'
Waterpret in Georgetown

Geen opmerkingen:

Een reactie posten