woensdag 17 juni 2015

Velcroville

De bewoners van Deltaville noemen hun dorpje ook weleens gekscherend Velcroville, omdat heel veel zeilers en andersoortige reizigers hier blijven plakken.
Anne en John, zijn een jaar of tien geleden ook in Deltaville blijven plakken. Nadat ze eerst vanuit Zuid Afrika met hun zeilboot de halve wereld rond gereisd hebben, wisten ze uiteindelijk hier in Velcroville een bloeiende scheepsmakelaardij op te zetten. AnnapolisYachtSales.com

Er is niet veel in Deltaville, maar de sfeer is gemoedelijk en de omgeving is schitterend, heel veel bos,  prachtige baaien, hertjes, visarenden en zelfs rivier dolfijnen kom je er tegen. 
Heel veel, licht opstanden worden bewoond door visarenden met jongen

De mensen zijn allemaal even aardig en relaxed. Het is er wel heet, bloedheet zelfs, met een hoge vochtigheidsgraad waardoor er weinig uit je handen komt. 
De meeste Amerikanen die we tegenkomen hebben airco op hun boot. Er staat dan ook dag en nacht een generator te draaien. 

In de Marina verblijven heel veel vaste liggers, zonder airco, het grootste deel van de dag in de lounge, waar je een tv, een goede internetverbinding en airco hebt.


We hadden nog wat spullen besteld bij Mike, een stoffeerder. Het was de bedoeling dat hij dit donderdag zou afleveren.  Woensdag kwam zijn schoonvader echter te overlijden. We maken een nieuwe afspraak met hem. Zaterdag of zondag komt hij de bestelde kussens afleveren. Zaterdag echter, overlijdt ook nog zijn grootvader. We kunnen ons voorstellen dat het niet echt goed gaat met Mike. Uiteindelijk brengt hij maandag de kussens. Het is wat broddelwerk, maar gezien de omstandigheden kunnen wij het ons voorstellen. 
 
Na dus, nog een dag vertraging hebben we wij ons weten los te rukken uit de omarming van Velcroville. Dinsdagochtend in alle vroegte zijn we ontsnapt. Heel even leek het erop dat ze ons toch niet wilde laten gaan, want we kwamen bij vertrek vast te zitten op een ondiepte, maar dat liep gelukkig goed van af en nu zijn we onderweg naar Washington D.C.

2 opmerkingen:

  1. Drie jaar onderweg dat is iets je moet vieren vooral als je het nog steeds naar je zin heb en plannnen hebt om verder te gaa, Geniet er van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's hoor. Geniet ervan zou ik zeggen!

    BeantwoordenVerwijderen