zaterdag 27 juni 2015

Smithsonian

De meeste musea in Washington zijn gratis te bezoeken. Er zijn 19 musea onderdeel van het Smithsonian Instituut.
Ergens rond 1850 heeft de Britse professor Smithson, een groot deel van zijn kapitaal testamentair nagelaten aan de regering van de Verenigde Staten. De voorwaarde was dat het geld besteed zou worden aan een instituut ter bevordering van kennis en wetenschappelijke ontwikkelingen.
Er is toentertijd, zelfs in het congres, jaren over gediscussieerd of en hoe men deze nalatenschap moest implementeren.
Het gevolg is het Smithsonian Onderzoeksinstituut, 19 musea waaronder een dierentuin in Washington en een drietal musea in New York. Het totale instituut wordt door de regering en met behulp van giften in stand gehouden. De toegang tot de musea is gratis voor het publiek, nog steeds, ter bevordering en het verbeteren van kennis.
Doordat de drempel zo laag is, worden de musea dan ook zeer goed bezocht. Wij hebben er natuurlijk ook een paar bezocht. American Art Museum, Natural History Museum, het Air and Space Museum, National Museum of the American Indian, American History Museum en The Castle, het hoofdkwartier van het Smithsonian Institute.
Sommige gebouwen zijn op zichzelf al een bezoek waard.
Als je er vroeg genoeg bij bent, kun je zelfs gratis kaartjes bemachtigen om naar de top van het Washington Monument te gaan, waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele stad.
Hier nog een keer het Witte Huis, maar nu van boven....
 Het Abraham Lincoln Memorial met de reflecting pool
Uitzicht op het Washington Channel, met de Acapella in het midden van de rivier
De Acapella ligt direct onder de aanvliegroute van de Presidentiƫle helicopter.
                                                          Hij zwaait altijd terug ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten