donderdag 23 april 2015

Chesapeake


US Coastguard  op sleeptouw
 
Van de een op de andere dag is het afgelopen met bloot lopen op het achterdek, zwemmen naast de boot en lekker buiten borrelen. De temperatuur is, nadat we Cape Hatteras gerond hebben, met 10 graden gedaald. Het is hier ronduit koud. Overdag is het gemiddeld 13 graden met uitschieters naar 20 in de luwte, achter het glas.
Koud, maar wel gezellig

Na aankomst in Beaufort leek het er even op dat we daar wel een tijdje verwaaid zouden liggen. Plotseling leek er een weergaatje te ontstaan en daar zijn we maar ingesprongen. Het was een gok want Cape Hatteras is berucht. Het probleem is, dat de warme golfstroom van uit het zuiden, daar botst op de koude golfstroom vanuit het noorden, hierdoor wordt het weer be├»nvloed en is vrij instabiel. Daarbij komt, dat rondom de kaap de bodem oploopt van een paar duizend meter naar 40 meter. Je kunt je voorstellen dat daardoor het golfpatroon vrij onrustig is. Wanneer er dan ook nog veel wind is, heb je de poppen aan het dansen. Wij hebben deze kaap gerond, met 'geen' wind. We hebben de gok genomen en deze heeft gelukkig goed uit gepakt.
Geen wind
 
We liggen nu bij het dorpje Deltaville in de staat Virginia, ergens aan de zuidkant van de Chesapeake Bay in een marina. De Acapella blijft hier liggen en wij vliegen, vanuit Washington naar Nederland voor een maand. Als we terugkomen, begint hier hopelijk het voorjaar en gaat de temperatuur omhoog. De boot blijft in het water maar als we eind mei weer terug zijn halen we haar er wel een paar dagen uit. Het onderwaterschip moet gedaan worden en we willen de romp ook goed poetsen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten