vrijdag 10 april 2015

Fort LauderdaleSkyline tussen Miami en Fort Lauderdale
 
Het was de bedoeling om vanaf de Keys rechtstreeks naar West Palm Beach te varen. Dit bleek uiteindelijk iets te ambitieus voor het moment, daarom hebben we maar een tussenstop gemaakt in Fort Lauderdale. Toen we vlak bij de uiterton waren zegt Ellen opeens: "Bart Hummel woont toch hier?" Bart is een KLM collega, we hebben hem een mailtje gestuurd en binnen een kwartier hadden we antwoord. Hij was inderdaad nog drie dagen thuis en wilde ons graag ontmoeten. Met de dinghy zijn we, vanaf onze ankerplek onder de brug, in 10 minuten naar zijn huis gevaren.

Dit zijn toch wel weer bijzondere ontmoetingen. 
Martin,Nadine en Bart

Fort Lauderderdale is ook weer zo'n plek voor de 'rich and famous'. Famous hebben we niet gezien, maar wel heel veel 'rich'. De huizen zijn groot, groter, grootst en bij ieder huis ligt wel een bootje. In alle soorten en maten. Je kijkt je ogen uit.


Ook langs de boulevard en langs het strand kom je ogen tekort en dan hebben we nog niets gezegd over de terrassen, kappers, selfie stick verkopers en schoonheids producten die aan de man gebracht worden.
Lior, verkoopt crémes voor U$800. Een koopje ;-))

Onze volgende stop was uiteindelijk West Palm Beach. Ze zeggen weleens: "In America, everything is big", maar hier komen superlatieven te kort. Er is hier bijvoorbeeld een Marina, speciaal voor superjachten, ze hebben 70 ligplaatsen. Kleintjes voor bootjes vanaf 30 meter, de grootste zijn tot 120 meter. 
Stel je voor dat je even geen zin en tijd hebt om te varen of dat het nog geen seizoen is, dan laat je je boot gewoon op de kant zetten.
Moeten we hem voor u inpakken of neemt u hem zo mee?

De weervoorspellingen zijn gunstig, er zit heel veel zuid in de wind, dus maken we maar van de gelegenheid gebruik om weer een grote stap noordwaarts te maken. Vanmiddag vertrekken we naar Charleston, South Carolina en hopen daar in de loop van vrijdag aan te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten