maandag 6 april 2015

Key West

Het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten, 90 mijl van af Cuba.

 
De beroemde schrijver, Ernest Hemingway (1899-1961, middelbare school, Engelse literatuur) heeft hier zijn bekendste novelle, 'The Old  Man And The Sea', geschreven. Een zeer toepasselijke omgeving.
 
Muurschildering

Het historische centrum van Key West is prachtig, je vindt hier heel veel mooie, houten koloniale gebouwen, compleet met veranda's en schommelstoelen. Helaas zien de woonwijken zelf, er een beetje uitgestorven uit. De winkelstraten en de boulevards daar en tegen worden overstroomd door toeristen. Naast de reguliere toeristen komen er gemiddeld drie cruiseboten per dag. Het is een drukte van jewelste, maar wel heel gezellig.
De Keys zijn een serie van aaneengeschakelde eilandjes die d.m.v bruggen met elkaar verbonden zijn. Key West, het meest zuidelijkste puntje dus, is het beroemdste. De havens liggen hier vol met lokale dag charteraars. De gemiddelde prijs voor een ligplaats in een marina is ongeveer U$4 per voet per nacht. In ons geval is dat dus ongeveer U$200 per nacht. Dat is duur slapen. ;-(
Dinghy dock in Key West, U$6,50 per dag
 
We liggen dus gewoon achter ons anker. De ankerplek ligt vrij open naar alle kanten, dat is wel een nadeel, er is nauwelijks enige beschutting tegen wind en swell. Voordeel is wel dat de dolfijnen vrij rondom de boot zwemmen. 
Het weer speelde ons een beetje parten. Er was 20 knopen wind met uitschieters tot 25 knopen voorspeld, het werden er uiteindelijk 40. Het anker hield gelukkig goed. We hebben anker wacht gehouden, want je weet maar nooit wanneer het mis kan gaan. Zo sloeg één boot van z'n anker, recht tegen een ander schip aan, één kwam op het strand terecht en weer bij een andere boot scheurde het zeil totaal aan flarden. Het was een avontuur waar we goed van af zijn gekomen. 
"If it doesn't kill, it makes you stronger".

Gelukkig hadden we nog wat geld over en kon Ellen, eindelijk na lange tijd, de door haar zo gewenste IPad mini met IOS 8.zoveel kopen. Zij had nog een IPad 1, uit de digitale middel eeuwen. Heel veel apps, werkten hier niet meer op, omdat dit apparaat een te oud besturingssysteem heeft.
Nu is zij weer helemaal up to date
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten