donderdag 3 april 2014

Seacat

Zijn echte naam is Octavius maar iedereen noemt hem Seacat. Hij is één van de vele, officiële tourguides van het eiland en tevens ook taxichauffeur. Als boatboy is hij voor zichzelf begonnen maar inmiddels heeft hij Djinn in dienst genomen, om het 'boatboy werk' te doen. Dit betekent dat Djinn de schepen helpt met het vinden van een mooring, afrekent, maar voor afval of andere zaken kun je hem ook benaderen.
                                                               Djinn

Seacat heeft zich gespecialiseerd in toertjes. Het thema van zijn tours is: "See, feel, taste and do".
Samen met Clare en Andrew van de Eye Candy, Jeanette, Hajo en baby Vera van de Sirena hebben we een toertje geboekt bij Seacat.
We vertrokken 's ochtends om 09.00 uur en waren 's avonds om 19.30 weer terug.  Dus het onderdeel "Zien" is ruimschoots aan bod gekomen.
In de loop van de ochtend bracht Seacat ons bij één van de vele, illegale, rum stokerijen die het eiland rijk is.
Hier kregen we een aantal verschillende soorten, gekruide rum te proeven. Ik kan je verzekeren dat je dit echt wel "voelt". 
Seacat stopt bij iedere boom en bij iedere struikt. Hij laat je vruchten proeven, bladeren ruiken, boomschors betasten, citoengras verfrommelen -waardoor je citronella ruikt- ga zo nog maar een tijdje door.
                      Hij brengt je naar Manny, de lekkerste bakker van Dominica. 
Hoogte punt van de dag is de wandeling en de beklimming naar de Victoria Falls. Een waterval, ongeveer een uur lopen, klauteren en klimmen door het bos. 
                               Je "doet" genoeg op zo'n dag met Seacat.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten