donderdag 31 oktober 2013

Curacao

Na onze aankomst op CuraƧao hebben we eigenlijk alleen nog maar een beetje gerommeld. Eerst naar de douane en immigratie. Daar ben je een halve dag mee bezig. Beide instanties liggen weliswaar midden in de stad, de ene echter in Punda en de andere op Otra Banda. Parkeren is lastig en het neemt de nodige tijd in beslag. Maar goed we zijn officieel ingeklaard en mogen, als we dat willen, 6 maanden blijven.

Ook zijn we naar het Amerikaanse Consulaat geweest. Fort Knoxk is er niets bij. We hebben een visum aangevraagd voor de VS. Als Nederlander zijnde, heb je als toerist officieel geen visum nodig, maar wanneer je met de boot naar Amerika wilt dan moet je een visum aanvragen. Onze eerste bestemming straks is Puerto Rico, hetgeen Amerikaans Protectoraat is en waarvoor je dus een visum nodig hebt. Het visum is gelukkig 10 jaar geldig dus de uren die we er mee bezig zijn geweest om e.e.a. aan te vragen worden wel weer goed gemaakt. Alleen jammer dat je $160 per persoon moet betalen voor zo'n stempeltje, maar ja ze hebben het ook hard nodig die Amerikanen.

Het was de bedoeling dat we vrijdag 1 november uit het water zouden gaan. Dit is echter verschoven naar dinsdag de 5e. De huidige waterstand in de Piscaderabaai laat het niet toe dat wij met onze diepgang van 2.25 m  er nu naar toe kunnen varen. Door de getijde standen komt het water de komende dagen iedere dag een paar centimeter hoger te staan en volgens berekeningen zou het dinsdagmiddag om 15.00 uur mogelijk moeten zijn om de drempel over te gaan. We hopen onze werkzaamheden in een dag of drie te kunnen klaren.

Ellen heeft een nieuw spelletje op haar Ipad. Het heet Bubble Shooter, volgens de bijlage Vrouw van de Telegraaf is het zeer verslavend. Ellen doet ook echt alles om het maar te kunnen spelen. Hier op de foto heeft ze eerst een sierstrip in de slaaphut opnieuw opgeplakt. Deze strip moet een tijdje aangedrukt worden om goed te kunnen hechten en in de tussentijd............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten