zondag 27 oktober 2013

What if money is no object anymore

Stel je eens voor dat je onbeperkt over geld beschikt, dan heb je wellicht een privé jacht van 92 meter. Een motor jacht met 35 man crew en 24 gastenverblijven.
Als je dan geen keuzes meer hoeft te maken of geen keuzes meer kunt maken, dan hangt aan de stuurboord zijde van je schip een motorjachtje van ongeveer 35 voet.
Op het achterdek staat de helikopter...
              ...en aan de bakboordzijde hangt dan een zeiljacht van zeker 40 voet.
Zowel links als rechts op het dek staan nog een paar waterscooters en op het bovenste dek staat nog een speedboot onder een dekzeil.
Het gerucht gaat dat er ook nog ergens onderdeks een minionderzeeër staat en over de auto's die aan boord zijn zullen we het maar helemaal niet hebben.

Ben benieuwd of de eigenaar al in het bezit is van de nieuwste rage  op Bonaire, een Flyboard.
Een soort surf/snowboardje die wordt aangedreven door een enorm krachtige waterstraal. Het board is via een slang gekoppeld aan een waterscooter die het water oppompt. Door de waterdruk ben je in staat om tot een behoorlijke hoogte op te stijgen en als je er eenmaal een beetje behendigheid in hebt kun je er de gekste capriolen mee uithalen.
 
Het bijzondere van dit verhaal dames en heren, is dat u en ik, wij allemaal, niemand uitgezonderd, hebben meebetaald aan dit schip, de Tatoosh.
Dit is namelijk het jacht van Paul Allen, de tweede man en medeoprichter van Microsoft.

De boot is overigens te koop, het is gebouwd voor $160 miljoen. De vraagprijs nu, is $125 miljoen. Er kan vast nog wel iets vanaf, het blijft natuurlijk een kopersmarkt in de tweedehands botenwereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten