woensdag 11 september 2013

Tender to Acapella


We hebben een nieuwe rubberboot. De oude begon uit elkaar te vallen. Op alle naden liet de lijm spontaan los. Dit bootje was ook niet echt geschikt voor de tropen, zij was gemaakt van PVC en dat wordt door de UV straling heel erg aangetast.

Doordat de lijm los liet, begon het bootje natuurlijk ook te lekken. Niet heel erg verontrustend maar ik moest toch iedere dag wel een beetje lucht erbij pompen.
We hadden natuurlijk best nog wel een keer alles kunnen plakken maar daar staat tegenover dat je dan volgende maand weer met het zelfde euvel zit of anders de maand daarop. We zien het bij andere zeilers, wanneer ze eenmaal met lijm in de weer gaan is er geen redden meer aan.

Nu hadden ze een mooie aanbieding bij Island Marine Waterworld en we werden het snel met elkaar eens. Jimmy de manager van de winkel kwam, op zijn vrije dag, de nieuwe boot persoonlijk brengen.

In de winkel viel het wel mee en we dachten dat de beide dinghy's elkaar qua maat niet zoveel zouden ontlopen. Maar ja.............;-)


De oude dinghy hebben we, op aanraden van Jimmy, gedoneerd aan een schooltje in de St.Joris baai.
Hij zou de lijm sponsoren en de kinderen daar konden dan zelf aan de slag om de boel weer aan elkaar te plakken. Het is een schooltje voor achterstandskinderen waar ze in de buitenschoolse uren met beperkte middelen ook leren zeilen. Een rubberboot zou daar zeer van pas komen.

               De oude naamplaat hebben we op de nieuwe tender geplakt.                     
Volgens Wikipedia:
A ship's tender, usually referred to as a tender, is a boat, or a larger ship used to service a ship, generally by transporting people and/or supplies to and from shore or another ship. Smaller boats may also have tenders, usually called dinghies.

1 opmerking:

 1. Hoi Martin en Ellen
  Zo te zien een hele goeie keus gemaakt een Caribe...
  Caribe samen met Achilles zijn de twee topnamen voor de slopende zon..
  En met de harde bodem ga je straks achter een zwaardere motor aan
  kan je er achteraan spelen...
  Groetjes vanaf Wight
  Ron en Jocé

  BeantwoordenVerwijderen