maandag 16 september 2013

Noodweer

In de nacht van zaterdag op zondag. Noodweer. Onweer, bliksem, regen en wind.
Het duurde best wel een tijd, maar gelukkig trok het uiteindelijk over.
Tot onze grote schrik hoorden we dat in deze nacht de bliksem is ingeslagen in de Betty Boop, de boot van Ad en Marianne van Emmerik. www.betty-boop.nl Wij hebben hier bijna 6 weken samen gelegen op Bonaire. Zij zijn eerder naar Curaçao gegaan om onderhoud aan de boot te plegen. Ze lagen net weer een weekje in het water. Het hele schip was weer spick en span en nu...... nu is alles wat ook maar enigszins met elektriciteit te maken heeft aan gort. Ze hebben voor duizenden en duizenden euro's schade. Wat een ellende. Wij wensen hen heel veel sterkte.

We kregen de volgende mail van Ad en Marianne:

SHIT, shit en NOG EENS shit.

"Hallo allemaal,
 
Zeer SLECHT nieuws,vanmorgen vroeg is de bliksem ingeslagen en is ALLES kapot en verbrand. Het was even noodweer.
Ik was me om 0515 uur aan het wassen, toen er een misselijk makende klap kwam recht boven mijn kop, in de mast dus. Gelijk roken we een brandlucht en sprongen er diverse lampen. Nu, na de schade te hebben bekeken komen we tot de conclusie dat de VHF antennen boven in de mast weggesmolten is en één van de isolatoren uit de achterstag is geslagen voor de helft. Een andere antennen hangt erbij voor oud vuil. Alle navigatie apparatuur is kapot, VHF is kapot, navigatie nootbook is kapot, alle ventilatoren van de ijskast (3) zijn kapot, SSB is kapot, zonnepanelen werken niet meer radar, etc. etc.etc.
We zijn er helemaal kapot van, voor duizenden euro's schade. Onvoorstelbaar hoeveel pech we al hebben gehad de laatste 2 jaar en het houdt maar niet op.
We hebben de verzekering een mail gestuurd en moeten afwachten. We hebben er helemaal genoeg van!

groet,"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten