woensdag 11 september 2013

Curaçao, in woord en beeld

Nadat we alle zakelijke dingen gedaan hadden kregen we weer tijd voor leuke dingen. Dan blijkt Curaçao toch wel heel veel mogelijkheden te hebben.
We moesten weliswaar met de bus naar de stad maar dat mocht de pret niet drukken. Er ging iedere dag een gratis busje naar de supermarkt en vandaar uit kon je dan verder met de bus. De bussen reden volgens een dienstregeling maar die liet erg vaak te wensen over. Als het te lang duurde gingen we maar liften en dat werkte vrij goed.
We zijn met Michel naar de film geweest. Het verhaal van Tula, die ongewild een hele opstand veroorzaakte was indrukwekkend. De film die in zijn geheel op Curaçao is opgenomen laat prachtige plaatjes zien van het eiland. Er zitten hier en daar wel wat 'gaten' in het verhaal en in de opnames maar een kniesoor die daar op let. Zeker een aanrader.
Een paar dagen voor ons vertrek naar Bonaire hebben we nog een heleboel leuke dingen gedaan.
Allereerst is er bij het Spaanse water een bar annex restaurant die iedere donderdag een happy hour organiseert. De drankjes zijn half geld en ze serveren een daghap voor 20Naf (+/- €7). Er waren zeker 60 zeilers aanwezig en het was heel gezellig.

De volgende dag hebben we met een clubje een busje gehuurd en zijn naar Porto Marie gereden, een baai waar je prachtig kunt duiken en snorkelen. We hebben tegelijkertijd maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal landhuizen te bezoeken en het eiland een beetje te verkennen.
Hoogtepunt was wel, letterlijk en figuurlijk, de bergwandeling die we hebben gemaakt met Timo, een Curaçaoënaar die jaren lang in Nederland heeft gewoond en gewerkt. Hij is wiskunde leraar. Op een gegeven moment heeft hij zijn eigen boot gebouwd en is daar mee terug gezeild naar Curaçao. Nu woont hij in een eigengemaakt woonbootje al jaren op het Spaanse Water. Timo kan prachtige verhalen en anekdotes vertellen. Hij heeft ons meegenomen om één van de bergen rondom het Spaanse water te beklimmen. Prachtig, wat een uitzicht.
Na afloop zijn we terug gegaan naar de boot van Timo en hebben daar heerlijk bij hem gegeten.
 De berg rechts op de foto hebben we beklommen.
            

Geen opmerkingen:

Een reactie posten