dinsdag 27 augustus 2013

Curaçao

De afgelopen dagen hebben we gebruikt om Curaçao opnieuw te verkennen. Natuurlijk kenden we dit eiland al, maar nu je hier wat langer bent, kijk je toch weer met andere ogen en kom je er achter dat je het eiland helemaal niet, of slechts zeer oppervlakkig kent. Natuurlijk hebben we alle toeristische highlights al eens gedaan en dat gaf ons tevens de rust om Curaçao nu eens, op een 'zakelijke' manier te bekijken. We zijn dan ook naar diverse supermarkten geweest, Kooymans een Doe het zelf zaak, Sannen de matrassenfariek en naar een aantal stoffeerders. We hebben ook afspraken gemaakt bij een aantal watersportzaken en tenslotte bij de Royal Marina waar we in november de kant op gaan. Het enige wat we nog moeten doen is een afspraak maken bij het Amerikaanse Consulaat voor een visum. Dit is verplicht als je met een jacht die kant uit wilt gaan. Ons eerste doel straks is Puerto Rico hetgeen ook Amerikaans protectoraat is.

Michel, mijn (half)broer, is samen met zijn vrouw Annemarieke en haar zoon Youri op bezoek geweest. Zij wonen hier in Curacao

                 Annemarieke, Youri en vriendje Andrew hebben we gehaald.
                Michel kwam met zijn eigen boot.
 
Van de week gaan we samen naar de bioscoop. Michel zit in de film business (zie: http://www.filmcom.nl/ ) hij heeft o.a. meegewerkt aan de film 'Tula'.
Deze internationale film is in zijn geheel opgenomen op Curaçao en gaat over de slaaf Tula die in 1795 een opstand begon tegen de toenmalige overheersers. Ondanks het feit dat Michel zelf aan deze film gewerkt heeft wilde hij er samen met ons, graag nog wel een  keer naar toe. We zijn benieuwd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten