vrijdag 9 augustus 2013

Feestvarkens en andere zaken

Het is al weer een tijdje geleden dat we een berichtje geplaatst hebben.
We zijn ook zóóóóóóóóó druk met al het bezoek van familie en vrienden en natuurlijk onze andere bezigheden dat er voor bloggen weinig tijd overblijft ;-)(

Bij deze dan ook maar even een update over de afgelopen week.

Na de verrassings actie van Marco en Janny maakten we ons op voor het vakantie bezoek van André- de broer van Ellen- met vrouw Anja en zoons Lorenzo en Orlando. Zij kwamen vrijdagavond aan met de KLM.
Het toeval wilde dat Janny die vrijdag jarig was maar doordat ze met een duikcursus bezig is hier geen aandacht aan wilde besteden. Eigenwijs als we zijn, zijn we toch in de middag snel nog even naar hun appartement gegaan om haar te feliciteren.
Mijn zus Marianne is ook op 2 augustus jarig dus hier hebben we al twee feestvarkens te pakken!

De volgende dag waren we uitgenodigd bij de Lizzy waar we Marijke's verjaardag uitgebreid gevierd hebben.
Dat was feestvarken nummer drie en nummer vier is Henk van Egmond die op deze derde augustus 50 is geworden.  Hier houden we het voorlopig bij.

Zondag lekker gegeten bij André en Anja die een prachtig huis aan de kust gehuurd hebben.
 
Mijn vaste klusdag op maandag heb ik maar verplaatst naar woensdag want op maandagochtend mochten we onze vriendin Natascha ontvangen die hier op vakantie is.
 
Maandagmiddag stond in het teken van de voorbereidingen voor onze duiktocht op dinsdag.
Het was al een tijdje in de planning om met een aantal mensen te gaan duiken bij Slagbaai. Dit is aan de noordkant van Bonaire en niet direct een plek waar je snel naar toe gaat. Met de auto moet je door het Nationale Park en ben je algauw anderhalf uur onderweg voor dat je er bent.
Met vijftien man hebben we daarom een "duikboot" gecharterd om ons daar naar toe te varen. Dan ben je ook wel een tijdje onderweg maar je kunt de tijd die je vaart gezellig doorkomen met elkaar.

Menno de schipper van de boot is tevens gecertificeerd Lionfish jager. De Lionfishes zijn ooit ontsnapt uit een aquarium in Miami. Aangezien ze hier in de Caribische zee geen natuurlijk vijanden hebben is de populatie enorm uitgebreid. Ze hebben enorme giftige stekels en het zijn "alles eters". Ze spreken hier echt over een plaag en men probeert de toename onder controle te krijgen. De Lionfish nadat hij is ontdaan van zijn stekels goed eetbaar en Menno had dan ook een paar prachtige filetjes voor ons gesneden. Een witte vis die erg lekker van smaak is.
De meningen zijn er over verdeeld maar ik meen drie Reefsharks gezien te hebben maar anderen beweren dat het Tarpoons waren. Ik weet het niet en houd het dan maar op de haaien. Dat doet het altijd goed tijdens het Happy Hour.

In ieder geval, nadat we twee fantastische duiken hadden gemaakt kwamen natuurlijk de lekkere hapjes en drankjes boven water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten