dinsdag 23 juli 2013

Sportieve ambities, deel 2.

Het door de Karna geopperde idee om naar Klein Bonaire te zwemmen heeft wel wat te weeg gebracht. Silvia en David van de Karna hadden allerlei wilde plannen. Eerst zouden we gaan duiken met een hele club alleen de Karna was er niet. Daarna zouden we gaan zwemmen maar de Karna was inmiddels al weer vertrokken. Toch hebben zij wel iets in gang gezet want zaterdag de 20e zijn we met 10 zwemmers en 6 begeleiders (plus Wendy de hond) overgestoken naar het eiland.
De afstand, ongeveer 2,5 km hebben we in een uurtje afgelegd. Het was pittig maar al met al goed te doen, zeker voor de mensen die getraind hadden.
Spontaan meldden zich Gordon en Louise uit Nieuw Zeeland die met de Coho varen en Andreas en Petra uit Duitsland die met hun catamaran de Bonafide onderweg zijn, om ook mee te zwemmen. Het werd een echte happening.
De nodige veiligheids maatregelen werden getroffen. Zo kregen de meeste zwemmers grote ballonnen mee waardoor ze goed zichtbaar waren op het water. De bijbootjes zorgden ervoor dat het overige verkeer, zoals zeilboten, watertaxi's, speedboten en boten van de diverse duikscholen omgeleid werden zodat er geen gevaarlijke situaties voor de zwemmers konden ontstaan. Er stond een pittige wind en er waren uiteindelijk behoorlijke golven.

De beloning lag natuurlijk aan de andere kant. Iedereen had voor lekkere hapjes gezorgd. Bertie en Martin van de Blue's hadden zichzelf weer overtroffen met hun overheerlijke Rumpunch met verse Papaja erin. Norma van de Vela stond als ontvangstcomité klaar met leverworst. Het kon niet op.
                                De sportieve ambities zijn waar gemaakt.
Het was een fantastische maar zware dag.
 
"Wat moeten we nu weer verzinnen om ons zelf bezig te houden?". Er zijn heel veel boten met vouwfietsjes aan boord. Misschien kunnen we iets op de fiets doen.
Eens kijken wie we hier voor kunnen porren ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten