Met een aantal boten waren we op het idee gekomen om op Klein Bonaire te gaan barbecueën.
Ellen had de organisatie op zich genomen en na een paar dagen was het dan ook zover. Met onze bijbootjes voeren we naar de overkant. Het is toch gauw een half uurtje varen, heen is niet zo'n probleem want dan heb je wind en stroom mee. Terug moet je daar tegen in en dan duurt het iets langer en wordt je nat maar dat mag de pret niet drukken.
Iedereen had een aantal taken op zich genomen en afgeladen met eten en drinken gingen we met 6 bootjes op pad. Als eenmaal alles uitgeladen is komen de lekkerste gerechten op tafel.
Martin en Bertie van de Blue's ontpopten zich als ware cocktailshakers. Ze hadden een heerlijk recept voor rumpunch. Dat ging er bij iedereen wel in......
Eerst maar even zwemmen om af te koelen.
Het organisatie committé.
Lies en Gerard van de Sylfer brachten zelf gevangen tonijn mee en zoals gebruikelijk zat chefkok Gerard weer achter de cob.
Rudi en Marijke van de Lizzy fungeerden als watertaxi voor Norma van de Vela en verder was hun fruitsalade overheerlijk.
Marijke van de Lizzy.
Bertie en Martin van de Blue's hadden naast hun overheerlijke rumpunch, een rijke groene salade en lamskoteletjes.
Norma van de Vela zorgde voor stokbrood, kruidenboter en wijn.
Ad en Marianne van de Betty Boop hadden heerlijke kipsate.
Paul van de Harmatan bracht nootjes en zoutjes, water, frisdrank etc.
Na gedane arbeid is het goed rusten en ging iedereen voldaan weer naar zijn of haar eigen boot. Het was een geweldige dag.
'One part sour, (citroensap)
Two parts sweet, (suikersiroop)
Three parts strong, (rum)
Four parts weak, (ananas- of sinaasappelsap)
Five drops of bitter, (angostra) and nutmeg spice, (nootmuskaat)
Serve well chilled with lots of ice'.
(Traditioneel west-indisch recept voor rumpunch. Uit: Mango's aan boord)
Ziet er gezellig uit!!
BeantwoordenVerwijderen