donderdag 4 juli 2013

Koffie visite

Het leuke van zo'n  KLM bestemming is natuurlijk de aanloop die je krijgt van collega's. Sinds een paar maanden als gezagvoerder op de Airbus maakte Paul Conrad zijn eerste reis naar Bonaire. Hij had zijn komst al via de mail aangekondigd en tevens bood hij aan om eventueel iets vanuit Nederland mee te nemen.
Ellen had nieuwe lenzen nodig dus zij greep deze gelegenheid met beide handen aan.
Naast de lenzen bracht de kersverse captain heerlijke Limburgse Kersenvlaai mee, iets dat je hier op het eiland echt niet kunt krijgen én een spuitbus met slagroom.
Onze buurman, Rudi van de Lizzy -gepensioneerd gezagvoerder- kende Paul nog van vroeger dus die kwam ook gezellig even op de koffie. We hebben weer volop verhalen uit de oude doos gehaald maar ook bijgepraat over het heden. Het was gezellig.

De volgende dag werden we uitgenodigd door Gerrit van der Meer. Hij is al jaren met pensioen -ook gezagvoerder- en heeft een huis hier op Bonaire. Wat hij er niet bij vertelde toen hij ons uitnodigde voor de koffie, dat we eerst de halve tuin moesten verbouwen voordat we koffie zouden krijgen ;-))
Op het terras bij het zwembad stonden een aantal plantenbakken die verplaatst moesten worden. Die dingen waren echter met geen mogelijkheid te tillen zo zwaar waren ze. Ellen vind het heerlijk om met haar handen in de aarde te zitten dus die kwam op het idee om de bakken dan maar leeg te scheppen. Zo gezegd zo gedaan. Na een uurtje scheppen en sjouwen was de klus geklaard, kregen we koffie en werd er later een heerlijke lunch geserveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten