zondag 31 maart 2013

Martinique

Op Martinique zijn geen boatboys,  ze spreken geen Engels meer maar Frans, je kunt er in euro's betalen en ze rijden rechts. De gastenvlag is de Franse vlag en inklaren bij immigratie en douane gaat razendsnel via de computer, er komt geen ambtenaar meer aan te pas.

Alle klusjes zijn gedaan in Rodney Bay en we kunnen weer even een paar dagen genieten van de rust.
De overtocht hier naartoe was perfect. Een heerlijk windje en met een gemiddelde snelheid van 7,5 knopen vlogen we over het water.
Grande Anse 'd Arlet is een baaitje waar weinig te beleven valt. Je kunt hier helemaal tot rust komen. Na het klussen in Rodney Bay en na een dagje toeren op Santa Lucia zijn we hier wel weer aan toe ;-)

Voorlopig hebben we geen wilde plannen. Lekker genieten, paasweekend op Martinique.

Van de week gaan we uitgebreid winkelen er zijn een paar hele grote supermarkten en ze verkopen hier op het eiland Nespresso cups. De laatste tijd hebben we vrij veel koffie visite gehad, hierdoor stond ons dagelijkse rantsoen behoorlijk onder druk. Gelukkig kunnen we hier weer onbeperkt aanvullen.

Gisteren hebben we geprobeerd om naar de hoofdstad, Fort de France, te gaan maar dat wilde niet helemaal lukken. Door het paasweekend ligt het openbaar vervoer nagenoeg helemaal stil. We zijn, heel ouderwets, gaan liften. Hier steek je je duim niet op, maar zo vertelde men ons, je steekt je vinger uit.
Fort de France ligt aan de overkant van een grote baai en is vanaf waar wij liggen nog behoorlijk ver.
Doordat onze baai in een uithoek ligt werden we gewaarschuwd om niet te laat terug te gaan want anders kwamen we nooit meer terug. Uiteindelijk zijn we ergens halverwege in een klein dorpje terecht gekomen. Op zaterdag middag blijkt alles, ook in Fort de France, dicht. We hebben toen maar besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en weer terug te liften. In drie etappes waren we weer in onze baai. Was een leuke ervaring.

1 opmerking:

 1. Hallo genieters!

  Als jullie de andere kant op liften komen jullie in Le Marin, hier is een heeele grote Leader price, alles goed betaalbaar en prima kwaliteit.

  Geniet goed door zo en laat de rust niet verstoren door de paashaas.

  Groeten vanuit St Martin (!)

  Mero crew

  BeantwoordenVerwijderen