dinsdag 5 maart 2013

Een dag uit het leven van...

Om jullie niet de indruk te geven dat we alleen maar aan het "feesten en beesten" zijn, geven we hier een kort overzicht van wat we zo al de hele dag doen.
Vaak liggen we 's avonds om 21.30 uur al in bed. Dan zijn we kapot en weten niet waarvan. Daar staat tegenover dat we 's ochtends meestal zo rond 07.00 op zijn. We lezen de krant, drinken koffie, checken onze mail, hebben een goed gesprek en maken een plan voor de rest van de dag.

Vraag één is altijd: "Gaan we eerst zwemmen of eerst ontbijten". Een beetje afhankelijk van de rest van het programma gaan we meestal eerst zwemmen. "What a great way to start the day".

Daarna hebben we het ontbijt dan ook echt wel verdiend. Lekker fruit, yoghurt en indien voorradig een geperst sinaasappeltje.
Niets is vanzelfsprekend als je zo leeft. Iedere dag opnieuw moet je dingen uitzoeken. Waar zijn de supermarkten, als ze er al zijn. Waar kan ik geld pinnen, hoe kom ik daar. Wat is er te koop en waar kun je wat krijgen? Waar kan ik mijn rubberbootje 'veilig' achterlaten.

Liggen we in een haven of liggen we voor anker zijn twee heel belangrijke criteria voor de dag, maar zeker ook voor de nacht.
In een haven stap je natuurlijk gemakkelijker aan wal en slaap je ook rustiger. Wanneer we voor anker liggen wordt ik toch wel een aantal keer per nacht wakker om te controleren of we nog op dezelfde plek liggen. Ook swell kan heel veel invloed hebben op je nacht rust. Soms is het zo erg dat je van de ene kant naar de andere kant rolt in je bed. Op die plekken blijven we meestal niet lang.

Als er geklust moet worden, is dat meestal met beperkte middelen. Hier heb je geen garage of schuur met een werkbank bij de hand. De Gamma, Karwei, Action, Hema ect. dat kennen ze hier niet. Dus je rijdt niet zomaar even naar de winkel als je wat nodig hebt.

De afgelopen week was een relatief rustige week in Tyrrell Bay. Ellen heeft wat naai klusjes gedaan en gepoetst. Ik heb de watermaker en de boegschroef opnieuw onder handen genomen.
We zijn naar het dorp geweest om weer uit te klaren bij immigratie en douane.
Je verplaatst je hier met minibusjes. Deze rijden af en aan en het kost ongeveer €1 per ritje. Je gaat gewoon langs de kant van de weg staan en de busjes stoppen vanzelf. Ze hebben wel min of meer een vaste route maar er worden regelmatig omwegen gemaakt om hier even wat op te halen of daar even wat weg te brengen maar uiteindelijk kom je vanzelf op de plek waar je wezen moet. Op zich is het wel een leuke manier van transport want je komt op plekjes waar je anders nooit zou komen.

We hebben deze week één keer gebarbecued met de Sylfer en de Jan van Gent, zijn één keer naar het happy hour geweest en één keer naar een lokale muziek avond.
Verder genieten we iedere avond van een spectaculaire zonsondergang,  hebben een heerlijk diner in de kuip met een lekker glas wijn en  mijmeren een beetje weg om vervolgens om 21.30 weer naar bed te gaan.

3 opmerkingen:

 1. What a live Het is jullie gegund Liefs Linda en Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw geweldig! Wij komen snel die kant op.
  Lieve groet,
  Maarten en Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar! Wat hebben we het slecht he?!!

  BeantwoordenVerwijderen