woensdag 20 maart 2013

Boatboys

In iedere haven en in iedere baai kom je 'bootboys' tegen. Anders dan de naam doet vermoeden zijn bootboys geen jongetjes van 16 of 17 jaar maar veertigers en vijftigers met gemiddeld 40 of 50 pk achter hun bootje.
De bootboys bieden ieder schip die daar in ge├»nteresseerd is hun diensten aan. Deze diensten zijn van allerlei aard. Ze helpen je bij het zoeken naar en het aanleggen bij een mooring, ze bieden vis te koop aan, brood, taxiservices, brengen vuil voor je weg en regelen eigenlijk alles wat je wilt.

Er zijn natuurlijk ook bootgirls, een mooi voorbeeld is Miranda. Zij heeft een laundryservice en komt de was bij je boot ophalen om het vervolgens aan het eind van de middag weer gewassen en gevouwen terug te brengen. Je kunt kiezen tussen wassen met warm water, wassen met koud water, vouwen of niet vouwen.
In Bequia hebben ze deze manier van ondernemen echt gecultiveerd. Iedere ochtend komt het bakkertje langs met verse croissants en stokbroden, er is een boot die op verzoek water en diesel komt brengen en op het lokale radionet is alles en iedereen oproepbaar via kanaal 68.

Wij waren, onder andere, in de Admirality Bay omdat we wat problemen hadden met onze koelkast. Gelukkig hadden Sam the Refrigerator Man snel gevonden. Volgens afspraak was hij om 10.00 uur 's ochtends bij ons op de boot en om 14.00 uur was de koelbox weer als nieuw en konden we 's avonds weer van een koud glas wijn genieten.

Boatboys zijn vaak innemend,
maar soms ook wel, zoals in Wallilabou bay, erg vasthoudend
en dan heb je natuurlijk ook nog de 'Special' boot girls.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten