donderdag 6 september 2012

Sopromar

 
 
 
De Acapella ligt in Lagos, Portugal, bij Sopromar voor de deur. Sopromar is een soort familiebedrijf dat al een jaar of 20 bestaat. Er werken ongeveer 50 personen. Het meest bijzondere van dit bedrijf is, dat ze werkelijk alle disciplines op het gebied van waterrecreatie, zowel amateur als professioneel in huis hebben.

In een groot vierkant zijn allemaal aparte werkplaatsen geplaatst met ieder zijn eigen specialisatie.

Zo heb je daar, timmerlieden, metaalbewerkers, monteurs. elektronica-mannen, tuigers en polyester-specialisten. Ik heb ze niet gezien maar er schijnen ook zeilmakers te zijn en natuurlijk niet te vergeten de managers. Het lijken allemaal kleine zelfstandige ondernemers op één groot bedrijven terrein terwijl ze allemaal opereren onder de paraplu van een moedermaatschappij.


Op dit ogenblik is Sopromar, volgens de kranten, het enige bedrijf in Portugal dat nog steeds groeit. Er is ook een watersportwinkel waar je werkelijk, alles kunt krijgen. Als ze het niet hebben dan wordt het voor je besteld en is het volgende dag in huis.

Wij liggen hier omdat de schade die ontstaan is bij de aanvaring met de sluismuur nog steeds gerepareerd moest worden. Ook was er een probleem met software van de watermaker en dat wordt, in overleg met Schenker in Italië, onder garantie opgelost. Een aantal andere kleine dingen hebben we ook maar gelijk laten doen. Als je dan toch alles bij elkaar hebt kun je er maar beter gebruik van maken.

Er staan hier honderden boten op het terrein en het meest bizarre is dat sommige boten zelfs, min of meer permanent, bewoond worden.

Het is erg prettig om hier te liggen in de wetenschap dat alles pico bello in orde is en dat het ook daadwerkelijk voor elkaar komt.

Damaso, de timmerman, zegt: "É melhor que voce", wat zoiets betekent als: "Dit is beter dan nieuw".Ik kan alleen maar zeggen dat hier echt vaklieden aan het werk zijn. Petje af.

Nu alleen de rekening nog.........................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten