zondag 9 september 2012

Alvor

Alvor is een heel schattig plaatsje tussen Lagos en Portimao. Je moet diep de lagune in varen om voor het stadje te kunnen ankeren. De baai heeft heel veel overeenkomst met ons waddengebied, vanwege de droogvallende platen.


Om bij het dorpje te komen moet je door een smal en ondiep geultje varen. Helaas wij kunnen er niet komen want met 2.20 meter diepgang lopen we vast. Met hoogwater hebben we het wel geprobeerd maar het kon echt niet. Wij ankeren dan maar vlakbij de ingang van de Lagune. Sinds we hier liggen hebben we al een aantal schepen zien stranden.
We zijn hier op uitnodiging van Maarten en Marjolein die we ontmoet hebben tijdens de vertrekkersdag en met wie we, sinds we in Spanje gearriveerd zijn, mail en sms contact hebben. Met hun catamaran, "Mobilae", is het geen enkel probleem om bij het dorp te komen maar óók zij, zijn een keer vastgelopen toen ze met laagwater waren vertrokken. Wij liggen hier goed en met het rubberbootje gaan we naar het dorp om boodschappen te doen, bij de Mobilae borrelen of gewoon lekker naar het strand.

 
Je moet van de nood een deugd maken. sommige mensen laten hun boot gewoon droogvallen op een zandplaat om zo de onderkant van het schip te kunnen schilderen.


Laten wij het ons zelf ook maar gemakkelijk maken, we tillen de boot gewoon over de plaat ;-)Het is hier heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten