zondag 16 september 2012

Een weekje Algarve


We hebben heerlijk geankerd in Alvor en Portimao. Het ankeren in Portimao leverde wel de nodige problemen op. Pas na zes pogingen lagen we goed vast. Bij de vijfde poging haalden we twee, aan elkaar gebonden, autobanden op, die we van het anker moesten los snijden. Helaas door de stress van het moment hebben we hier geen foto's van. Het was toch wel een bijzondere vangst.


De waterlijn van de boot was hard aan een schoonmaakbeurt toe. Gewapend met duikbril en een harde borstel zijn we de viezigheid te lijf gegaan. Het resultaat mag er zijn.

Ook hebben we weer een bezoekje aan Sopromar gebracht. De watermaker had nog steeds kuren en die moesten opgelost worden. Uiteindelijk bleek dat het bediening paneeltje zo gevoelig is, voor andere elektrische stromen dat het verplaatst moest worden. Zo gezegd zo gedaan. De watermaker werkt nu perfect maar het grote nadeel is wel, dat we nu een heel lelijk gat in het instrumenten- paneel hadden. De oplossing daarvoor was het installeren van een paar ampère  metertjes. Dan zouden we gelijk kunnen zien wat de zonnepanelen en de wind- generator voor opbrengst hebben. De panelen doen het fantastisch, maar van de windgenerator weten we nu niet of hij het doet ja of te nee.
Dit heeft dus, uiteindelijk, weer een nieuw project tot gevolg.


Er zijn ook genoeg leuke dingen te melden hoor. Lekker visjes gerookt in ons rook- oventje. Genoten van een prachtige zonsondergang.


Met het rubberbootje de kust verkend. Heerlijk geluncht bij een strandtentje.
Een supersonische hengel gekocht. Volgens de verkoper zijn we helemaal klaar voor,"the big game". Ik denk dat we ons wezenloos schrikken als we echt een behoorlijke vis aan de haak slaan. We laten het jullie weten.

 
(ps: Het net hebben we al gebruikt om een schoen uit het water te vissen)


Het leukste van alles..................................................we hebben Isabel gevonden.  Na een tip van Roel en Frank, twee collega's, hebben we Isabel gevonden in een kantoor vlakbij de haven. "Spoorloos" zou trots op ons zijn.
Een Bed&Breakfast heeft ze nooit gehad. Zij is makelaar en haar man, Jeff, is beheerder van allerlei appartementen. (Dus als je nog een leuk appartement wilt kopen of huren in Lagos weet je waar je moet zijn ;-))

                                                                                    En zo ziet ze eruit...


Ergens in de loop van de komende week vertrekken we naar Madeira.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten