zondag 23 september 2012

Marokko

We zijn dus in Marokko. Vanmiddag aangekomen. 165 nm in 30 uur.

Maar eerst even terug.
De 20e was een feestdag. 100 dagen onderweg.
Bij een feest horen cadeautjes. Vlak voor vertrek vanuit Enkhuizen kregen wij, van Carina Cornet van de Quinten een zak vol kleine cadeautjes.
Voor de momenten dat we dachten die nodig te hebben.
Allemaal leuke, lieve en praktische cadeautjes.
Dit was zo'n moment dat we het eerste pakje mochten openen.

De rest van de dag hebben we heerlijk geluierd, gewandeld, wijn gedronken (op Marco's kosten) en tonijn gegeten. Kortom een heerlijk dagje.

In de loop van de avond kregen we een sms- je van medezeilers of we de weerberichten hadden gezien. Volgens de nieuwste berichten zou de tropische storm 'Nadine', of in ieder geval een uitloper daarvan, na het weekend naar de Algarve komen.

Wij hadden eigenlijk geen zin om nog een week hier rond te hangen en hebben toen maar besloten om naar Marokko te varen om op die manier het slechte weer te omzeilen. Madeira was sowieso geen optie voor de komende dagen.


(Snel nog even een Marokkaans vlaggetje in elkaar gefrobbeld)

Zo gezegd zo gedaan. Op de 21e om 07.30 zijn we vertrokken en een dag later ben je dan plotseling in Rabat. Het is even omschakelen maar vooralsnog is het hier geweldig.


We hebben de Immigratie aan boord gehad, de Politie, de Douane met hond en de Kustwacht wilde ook nog wat info. (Moet je net mij hebben..... maar ik heb mij voorbeeldig gedragen. Ha ha)

Onderweg kwamen we nog een aantal racemonsters tegen. Zij gingen 17 knopen. Wij vijf.... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten