zaterdag 29 september 2012

Richting de Canarisch

Na een week Rabat is het weer tijd om verder te gaan, richting de Canarische eilanden. Lanzarote om precies te zijn. Madeira laten we maar voor wat het is. Een goede reden om nog eens terug te gaan. Madeira ligt hier 480nm vandaan en daarna zou je nog ongeveer 200nm  moeten varen voordat je op het eerste eiland van de Canarisch bent, terwijl Lanzarote hier (maar) 450 nm vandaan ligt.

Nadine beweegt zich nog steeds in de buurt van de Azoren maar daar hebben we hier geen last van. Onze route zal toch voornamelijk langs de Marokkaanse kust zijn.

Wel willen we het stuk in één keer varen. In het slechtste geval maken we een tussenlanding in Agadir, dat na ongeveer 250nm toch op de route ligt.

Rabat was leuk, maar het is goed zo.

Je verwacht dat het hier altijd warm en zonnig is. Nou niet dus. De afgelopen drie dagen hebben we alleen maar regen gehad en de temperatuur lag ergens rond de 20 graden.

Het voordeel daarvan is dat je dan wel weer tot huiselijke bezigheden komt.
Else, de buurvrouw, wilde graag horretjes maken voor de kinderkamer en wij hebben een naaimachine.
Samen op de fiets, in de regen, boodschappen doen. Ja gezellig.


In principe vertrekken we zondag de 30e. We denken/hopen er een dag of vier over te doen. In-klaren nam de nodige tijd in beslag, het weer uit-klaren gaat tenminste even lang duren. Weer politie, douane, hond, immigratie en natuurlijk niet te vergeten het nodige papierwerk.

Onderweg naar Lanzarote posten we weer berichten via de Sailmail

Geen opmerkingen:

Een reactie posten