maandag 17 september 2012

De Madeira Groep

Ter voorbereiding:
De Madeira Groep bestaat uit de eilanden Madeira, Porto Santo en twee onbewoonde eilandgroepjes Ilhas Desertas en Ilhas Selvages.
De voertaal op de eilanden is Portugees. Madeira staat bekend als bloemeneiland en je kunt er prachtige wandelingen maken.

De wijnen van het eiland schijnen ook heel bekend en lekker te zijn. Ik kan mij niet herinneren ooit een wijntje van Madeira gedronken te hebben dus we zijn benieuwd.

Volgens de geschiedenisboekjes heeft Columbus zelfs op het eiland gewoond. Zijn schoonvader was één van de eerste bewindvoerders van de eilanden groep.

Wij willen eerst naar Porto Santo varen. Dat is ongeveer 450 nm hier vandaan.
Tot nu toe zal dit onze verste oversteek worden en zullen we dus ook serieus moeten gaan zeilen. De Acapella kan ongeveer 210 ltr diesel meenemen. Daarnaast hebben we ook nog 60 ltr in jerrycans. Bij een gemiddeld verbruik van 4 ltr/uur kun je dan 67.5 uur varen hetgeen overeenkomt met 2.5 dag.
Wanneer we een gemiddelde snelheid van 5 nm/uur aanhouden zouden we 337.5 nm op de motor kunnen varen. Dan hebben we dus nog ruim 100 nm te gaan, wat weer gelijk staat met tenminste één dag zeilen.

We wachten op gunstige wind en houden jullie via Sailmail op de hoogte

                                                    Madeira

Nagekomen bericht:
De tropische storm, Nadine, die zich ten zuidwesten van de Azoren ontwikkeld strooit vooralsnog roet in het eten. We wachten het even af.
In de tussentijd scharrelen we nog een poosje hier langs de Portugese kust. Eerst gaan we maar eens naar Faro, zo'n 40 mijl verderop. Daarna zien we wel weer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten