zondag 21 oktober 2018

Fiji -Nieuw Zeeland. Over de helft

Op woensdagochtend, 17 oktober, om 07.50 zijn we samen met de Victoria vertrokken uit Fiji. Het water in de baai was spiegelglad en er stond geen zuchtje wind. Eenmaal buiten, bleek dit anders te zijn. Er kwam een zeer stevige bries uit het oosten met golven rondom de 3 a 4 meter. Het beloofd een ruige tocht te worden.

Inmiddels zijn we vier dagen onderweg en zijn volkomen door elkaar geschud. De wind (25 tot 30 knopen) en de hoge golven maken het leven aan boord van de Acapella een uitdaging. Maar gelukkig, alles went. De initiele zeeziekte is voorbij en we eten weer normaal. Bij vertek hebben we ons zelf gewogen en we zijn benieuwd wat we wegen als we er zijn. Normaliter vallen we altijd af tijdens een oversteek. Zal nu ook zeker wel zo zijn.
Het geluid van de wind en de golven is oorverdovend en dat, in combinatie met het geklots en gewiebel, maakt het wellicht allemaal wat erger dan het is. Af en toe spoelt er een mega golf over de boot, maar wij zitten gelukkig redelijk droog achter onze plastic af rits ramen.
Overdag hangen we een beetje op de bank in de kuip, zetten ons schrap, lezen veel, luisteren naar muziek of kijken naar een filmpje op de Ipad. Meer kunnen we niet doen.

Iedere ochtend om 08.00 uur is er een radionet, waar de meeste boten die onderweg zijn, zich aanmelden. Het net is er voor de gezelligheid, maar ook voor de veiligheid. Iedereen geeft zijn positie door en de omstandigheden in en om de boot. Mocht er aan boord van een de schepen iets aan de hand zijn, dan weet de rest van de vloot dat ook en kan men eventueel assisteren of hulp organiseren.

We hebben besloten om niet naar Opua te gaan. In plaats daarvan gaan we rechtstreeks naar het iets zuidelijker gelegen Whangarei. Daar gaat de Acapella op de kant voor groot onderhoud. In Opua, wordt begin november een soort aankomst feestweek georganiseerd. Wij gaan dat missen, omdat we dan hoogst waarschijnlijk alweer in Nederland zijn.

We hopen woensdag de 24e in Whangarei aan te komen. "All is well on board"

----------
Sent via SailMail, http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. Hallo crew Acapella. Wij hebben een vraagje voor jully. wij twijgen om door het Panama kanaal door te gaan. waar laat je je boot als je in jully of zo naar Nederland wil. kan je daar storm seizoen je boot achter laten. en kan je van uit daar naar Nederland vliegen. is voor mij belangrijk wegens dokter bezoek. wij blijven jully volgen. hoor graag van jully.

    BeantwoordenVerwijderen