woensdag 31 oktober 2018

Goed aangekomen in Nieuw Zeeland


Als je meldt dat je halverwege bent, is het ook wel leuk om te melden dat je uiteindelijk goed aangekomen bent. In zeven dagen hebben we de oversteek van 1150 nm, naar Nieuw Zeeland gedaan.

Alle weer types hebben we mee gemaakt. Het eerste stuk hadden we wind met uitschieters tot 35 knopen en golven van om en nabij 4 meter, maar op het eind was het bladstil.


We zijn er! Het was een pittige tocht, maar alles is gelukkig heel gebleven.


Ook deze keer zijn we met hulp van onze vriend en 'weer guru', Gerard van de Sylfer weer veilig aan de overkant gekomen.


Onderweg zijn we een paar schepen tegengekomen en we zijn zelfs een keer opgeroepen door de Nieuw Zeelandse kustwacht, die met een Orion vliegtuig hun territoriale wateren bewaken.


Inmiddels zijn we een week verder en hebben al een aantal werk afspraken kunnen maken.
Phil, de zeilmaker, gaat een nieuw grootzeil voor ons maken en alle plastic ramen in de sprayhood vervangen. Paul, de tuiger, gaat onze verstaging controleren en vervangen waar nodig. David, de boot oppasser gaat heel goed voor de Acapella zorgen, terwijl wij in Nederland zijn. Ondertussen zal hij wat schuur- en verfwerk verrichten. Bruce gaat voor ons een deel van het teakdek opnieuw van rubber naden voorzien.  Tegen de tijd dat wij terug komen, is de Acapella weer als nieuw en kunnen we aan het vervolg van onze tocht gaan denken.
Voorlopig eerst een paar maanden naar Nederland, dus het volgende blog kan een tijdje op zich laten wachten.......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten